Gaziantep, Mütercim Asım’ı kitaplaştırıldı


Gündem 9.06.2021 10:30:00 0
Gaziantep, Mütercim Asım’ı kitaplaştırıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan Gazikültür A.Ş., “200 Yıl Sonra Mütercim Âsım ve Türkiye’de Sözlük Çalışmaları Bilgi Şöleni”nde sunulan bildirileri barındıran “200 Yıl Sonra Mütercim Âsım ve Türkiye’de Sözlük Çalışmaları” adlı kitabı yayımladı.

GAZİANTEP (İGFA) - Gaziantepte tarihi, kültürü, yazılı ve görsel materyallerinin korunması, gelecek nesillere aktarılması amacıyla çalışmalar yürüten Gazikültür A.Ş, yeni kitabında Gazi şehirde doğup yetişen, Osmanlı kültür ve ilim dünyasına önemli izler bırakmış ve “Sözlükçülerin Babası” olarak anılan Mütercim Asım’ı konu aldı.

Mütercim Asım’ın ve Türkiye’de yürütülen sözlük çalışmaları hakkında 2019 yılında Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Gaziantep Şubesi iş birliğinde düzenlenen “200 Yıl Sonra Mütercim Âsım ve Türkiye’de Sözlük Çalışmaları Bilgi Şöleni’nin de sunulan 19 rapor, Gazikültür A.Ş. tarafından yürütülen çalışmalar doğrultusunda kitaplaştırıldı. 288 sayfadan oluşan kitap, iki yıl süren ve Mütercim Âsım’dan günümüze kadar devam eden sözlük yazarlığı, dilin önemi gibi meselelerin gündeme geldiği bilgi şöleninin bildirilerini içererek alanında başucu eseri özelliği taşıyor.

Kitap, medeniyetin kökleşmesinde önemli yer tutan “dil” unsuru kapsamında Türk dili çalışmalarında Mütercim Âsım’ın önemini vurgulamayı ve yeniden gündeme taşımayı amaçlıyor.


Mobil Kuaför ilçelerde 1658 vatandaşa hizmet verdi Mobil Kuaför ilçelerde 1658 vatandaşa hizmet verdi
Almanyalı mevkidaşına tarihi mektubun birebir basımını hediye etti Almanyalı mevkidaşına tarihi mektubun birebir basımını hediye etti
Şantiye gezileri yeniden başlıyor Şantiye gezileri yeniden başlıyor
Mesir Ticaret Fuarı 30. kez kapı açtı Mesir Ticaret Fuarı 30. kez kapı açtı
Mektebim Koleji Yozgat’ta kampüs açtı Mektebim Koleji Yozgat’ta kampüs açtı