Gaziantep, pandemi sonrasına hazır


Gündem 28.06.2021 16:00:00 0
Gaziantep, pandemi sonrasına hazır

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Turizm Medya Grubu ve Gastronomi Turizmi Derneği (GTD) iş birliğinde gerçekleştirilen GastroShow’a konuşmacı olarak katıldı. Başkan Şahin, gastronomi ve kültür çatısı altında Gaziantep’te gerçekleştirilen çalışmalardan bahsetti.

GAZİANTEP (İGFA) - Turizm Medya Grubu ve Gastronomi Turizmi Derneği (GTD) ortaklığında gastronomi endüstrisinin farklı segmentlerinden oluşan geniş̧ yelpazede katılımcı ve ziyaretçi profili, “7 Şehir, 7 Bölge, 7 Ülke” mottosuyla 2021 yılında ilk defa hayata geçirildi.  GastroShow’da “Şehirlerin Markalaşmasında Gastronomi Turizm’in Önemi” konusu üzerine Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Kültür Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, iş insanı Demet Sabancı Çetindoğan ve eski turizm bakanı Bülent Akarcalı değerlendirmelerini paylaştı.

ŞAHİN: YERELLİK, DENEYİMLEME VE DİJİTALLEŞME YENİ DÜNYA TRENDLERİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, konuşmasında pandemiden sonra yeni bir dünyanın başladığını belirterek, “Yerellik, deneyimleme, dijitalleşme yeni dünya trendleri arasında yer alıyor. Artık geleneksel yapıyla devam edemeyiz. Dünya değişiyor. Yeni bir yol oluşturmamız gerekiyor. Kültür Turizm Master Planı çerçevesinde Gaziantep’te gerçekleştirdiğimiz çalışmada belli başlı ana başlıklar ortaya çıktı. Kültür turizmi artık çok önemli. Lezzet de keza öyle. Bütün sorunların çözümü yeni dünya modellerine ayak uydurmaktan geçiyor. UNESCO serüvenimize ilişkin gerçekleştirilen çalışmalarımızda kültür turizmi açısından önemli bir konumda yer alıyor. Salgından sonra doğa ve doğal başlıklarına özellikle dikkat çekmemiz lazım. İnsanlar gelip fıstık ağacı görmek istiyor. Hasat yapmak istiyor. O yüzden Anadolu’nun bu özelliğini avantaja dönüştürüp ekonomi de önemli bir yere koymamız lazım. Artık sağlıklı şehirler konusu güvenli besinlerin tüketilmesi için şart. Lezzetin sağlıklı hale dönüştürülmesi elzem” dedi.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı
Ece Seçkin sınırlarını aştı! Ece Seçkin sınırlarını aştı!
'Asansör İstanbul' ilk kez Mayıs'ta kapı açacak 'Asansör İstanbul' ilk kez Mayıs'ta kapı açacak
Sultan Abdülhamid Han: Türkiye'nin Cumhur İttifakı vizyonuna ihtiyacı var Sultan Abdülhamid Han: Türkiye'nin Cumhur İttifakı vizyonuna ihtiyacı var