Gaziantep’te 15 Temmuz anısına bisiklet yol yarışı


Gündem 11.07.2021 14:00:00 0
Gaziantep’te 15 Temmuz anısına bisiklet yol yarışı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilenen ve 5 köyü kapsayan 14 bin 500 metrelik grup yolun açılışı, 15 Temmuz Şehitleri anısına düzenlenen bisiklet yol yarışı ile açıldı.

GAZİANTEP (İGFA) - 5 yıl önce Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) hain darbe girişimini milletin tek yürek olup durdurulması için verilen mücadelede şehit düşenlerin anısına Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 15 Temmuz Şehitleri Bisiklet Yol Yarışı yapıldı.

Şahinbey İlçesi’ne bağlı Bostancık Kırsal Mahallesi’nden başlayarak Muhacirosman Kırsal Mahallesi’nde son bulan, 6 kategoride 90 sporcunun yarıştığı yarışma ile ayrıca Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri tarafından yıllar içerisinde deforme olan Yeşilköy, Muhacirosman, Sarıt, Deredüzü, Bostancık Kırsal Mahalleleri’ni kapsayan 14 bin 500 metrelik yenilenmesi tamamlanan yolun açılışı yapıldı. Sıcak asfalt olan yolun açılışı ile beraber Şahinbey Bölgesi ile Gaziantep-Kilis Yolu’nu birbirine bağlayan modern ve konforlu alternatif bir yol oluştu.      

Yolun açılışına Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AK Parti Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak, mahalle muhtarları ve kırsal mahalle sakinleri katıldı. Ödül töreninde sporculara yolu tanıttıkları ve yarışmaya katılımları için teşekkür eden Başkan Şahin, "Artık şehirlerde en büyük mesele bisiklet otoparkları, en büyük proje bisiklet üst geçitleri. Bunu sizlerle başaracağız. Ulaşım Master Planı yaptığımızda bisiklet yolları çıktı, şehrin merkezinde 50 kilometrelik bisiklet yolu çalışması başlattık. Bisiklet yollarını çoğaltacağız, bisiklet kullanımını teşvik edeceğiz. Bisiklet bizim bir ulaşım aracımız, teşvik için her türlü desteği vereceğiz" diye konuştu.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı