Gaziantep’te çiftçiye yönelik üç yeni protokol


Gündem 11.06.2021 16:30:00 0
Gaziantep’te çiftçiye yönelik üç yeni protokol

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Güneydoğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı iş birliğinde hayata geçirilecek “Şifaların Anası Sarımsak İşleme, Paketleme ve Soğuk Hava Deposu Tesisi” “Nane Kurutma ve Paketleme Tesisi” “Çiftçiye Yönelik Eğitimi ile Tarımsal Yeniliklerin Yaygınlaştırılması” projeleri için protokoller imzalandı.

GAZİANTEP (İGFA) - Üreticinin yerel ürünlerinin katma değerinin arttırılması, tanıtımı ve markalaşma için çalışmalarını sürdüren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ile yeni protokoller imzaladı.

Bölgede yetişen Araban sarımsağı ve nane için protokol kapsamında Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde işleme, paketleme ve kurutma tesisi yapılacak. Karkamış’ta nane, Araban’da ise sarımsak için kurulacak tesislerde çiftçinin ürününün hızlı bir şekilde işlenip paketlenerek tazeliğini koruması ve ürünün değerinin arttırılması hedeflenirken üreticinin kazancının arttırılması amaçlanıyor.

Öte yandan “Çiftçiye Yönelik Eğitimi ile Tarımsal Yeniliklerin Yaygınlaştırılması” projesi için imzalanan protokolle birlikte GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’nın desteklediği Gaziantep İl Tarım Orman Müdürlüğü’nün uygulayacağı faaliyetler, çiftçinin birim alanda daha fazla ürün alması ve yeni teknolojik gelişmelerin kavranmasını sağlayacak. Eğitimler Büyükşehir Belediyesi ile ortak yürütülecek ve üreticinin faaliyetten en uygun şartlarda yararlanması sağlanacak.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı