Gaziantepe Şehir Tiyatrosu yakışacak

Gaziantepde 27 Mart Dünya Tiyatro Günü öncesinde Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu kuruldu.


Gündem 26.03.2021 16:30:00 0
Gaziantepe Şehir Tiyatrosu yakışacak

GAZİANTEP (İGFA)- Tarih, sanat ve kültür değerlerinin korunması ve yaşatılması için çalışmalarını yürüten Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gazi şehirlilere sorarak şehirde en çok istedikleri sanat kültür etkinliğini belirlemek için yaptığı anket çalışması sonucunda yüzde 50’den fazla şehir tiyatrosu kurulması yönündeki görüş sonrası harekete geçti.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in talimatıyla Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun kuruluş işlemleri tamamlandı. Yurt içi ve yurt dışı salonlarda da sahne almayı hedefleyen tiyatroda, ağırlıklı olarak yeni ve yerli oyunların yanı sıra özel prodüksiyonların da yer alacağı belirtilrid. Şehir Tiyatrosu’nda birçok sezonu kapsayan repertuvar çalışmaları yapılacak.

Genel Sanat Yönetmenliği’ne Nejat Şener’in atandığı Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Mayıs ayında özel bir jüri tarafından oyuncu seçmelerini yapacak ve Haziran ayından itibaren sezonun oyunlarını hazırlamaya başlayacak.


Başkan Başdeğirmen: İstediklerini yazsınlar, istediklerini çizsinler sandığın dibine gömüldüler Başkan Başdeğirmen: İstediklerini yazsınlar, istediklerini çizsinler sandığın dibine gömüldüler
Mehmet Şimşek : Yeni Burdur’u iktidarıyla muhalefetiyle el ele vererek inşa edeceğiz Cumhur ittifakı Burdur Belediye Başkan adayı Mehmet Şimşek kendi sosyal medya hesabı üzerinden “Burdur Tramvay” projesinin tanıtım filmini paylaştı.
Bakan Bayraktar: Nisanda elektrik ve doğal gaz fiyatlarında değişiklik olmayacak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Uşak'ta yaptığı açıklamada Sakarya gaz sahasının daha kuzeybatısında bir sahada yeni bir kuyu kazıldığını belirterek, seçim sonrası nisan ayında elektrik ve doğal gaz fiyatları
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yerel seçim paylaşımı: Mitingler tamamlandı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere ilişkin "Millî iradenin tecelli aracı olan sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir." ifadelerini kullandı.
Göynük pazar alanı tamamlanıyor Göynük pazar alanı tamamlanıyor