Gemlik esnafı için birlik çağrısı

Bursada Gemlik Belediyesi, tam kapanmada döneminde ekonomik zorluk yaşayan esnafa destek olmak için yardımseverlerden 320 bin liradan fazla destek topladı.


Gündem 29.04.2021 16:30:00 0
Gemlik esnafı için birlik çağrısı

Feyzi SARIKAYA (GEMLİKLİFE)

Gemlik Belediyesi öncülüğünde, sosyal dayanışma faaliyetlerine bir yenisini ekledi. Cemil Meriç Kültür Merkezinde gerçekleşen canlı yayında kameralar karşısına geçen Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, koronavirüs nedeniyle devam eden sağlık tedbirleri ve tam kapanmadan etkilenen Gemlikli esnafa destek amacıyla dayanışmaya çağırdı.

Yayına CHP Gemlik İlçe Başkanı Şükrü Aksu, İYİ Parti Gemlik İlçe Başkanı Ertuğrul Yavuz, MHP Gemlik İlçe Başkanı Mehmet Emin Özcanbaz, Gemlik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İsmail Beki, Bursa Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği Başkanı Yusuf Yumru, Gemlikin en yardımsever insanlarından birisi olan Bir Zamanlar Onlarda Vardı Gemlikte platformu kurucusu Tolga Sarışen, Gökhan Özler ile Gemlikli gazeteciler katıldı.

"EL ELİ YIKAR, EL DE YÜZÜ YIKAR"

"Niyet hayır, akıbet de inşallah hayır olacak" diyen Başkan Sertaslan, "Ekmek parasını kaybetmekle karşı karşıya kalan bir sürü yurttaşımız var. Esnaflar cenazelerimizde düğünlerimizde birlikte olduklarımız. Ben çocuklarımızın nafakasını nasıl götüreceğim diyen birçok arkadaşımız var. Buraya çıkmak yerine belediye bütçesinden bu işi yapabiliyor olmayı çok isterdim. Maalesef belediye kanunu, Ramazan erzağı dağıtmaya, sosyal yardım yapmaya izin veriyor. Ama maalesef faturalarını ödeyemiyoruz. Dolayısıyla bu gün, arkadaşlarımızın ihtiyacı olduğunu düşünüyorsak destek olmak yeteneği olan her kim varsa destek olacağına inanıyorum. Bizleri mahcup etmeyeceğinizden eminim. El eli yıkar, el de yüzü yıkar. Yarın ben de siz de sıkıntıda olabilirsiniz. Destek vermenizi canı gönülden istiyorum" dedi.

4 saat süren canlı yayın sonunda yüzlerce katılımcıdan esnafa destek olarak 320 bin 750 lira toplandı. İkinci yayın Cuma günü 21.00de GemlikLife Facebook, Youtube ve Twitter hesaplarından canlı olarak yayınlanacak.

Hızlı trenlerde bayram hediyesi Hızlı trenlerde bayram hediyesi
TEV'den farklı bakış açısı: Seçmeyelim! TEV'den farklı bakış açısı: Seçmeyelim!
Başkan Tokat, iftar sofrasında vatandaşla buluştu Başkan Tokat, iftar sofrasında vatandaşla buluştu
Başkan Altay: “Üretim kapasitemiz günlük 150 bine çıkacak” Başkan Altay: “Üretim kapasitemiz günlük 150 bine çıkacak”
Nilüfer'de öğrenciler tarımla tanıştı Nilüfer'de öğrenciler tarımla tanıştı