Gençlik ve Spor Çalıştayı Gaziantep’te yapıldı


Gündem 22.05.2021 08:30:00 0
Gençlik ve Spor Çalıştayı Gaziantep’te yapıldı

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Valiliği ve Türkiye Belediyeler Birliği’nin iş birliğinde düzenlenen Gençlik ve Spor Çalıştayı Gaziantep’te yapıldı.

GAZİANTEP (İGFA)- Spora ve gençliğe dair yapılacak çalışmalar ve bilgi alışverişi amacıyla bu yıl ilki düzenlenen Gençlik ve Spor Çalıştayı Gaziantep’te yapıldı. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Valiliği ve Türkiye Belediyeler Birliği’nin ortak düzenlediği Gençlik ve Spor Çalıştayı özel bir otelde gerçekleşti. Çalıştayda konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, sporda belirlenen hedefler hakkında konuşarak, Gaziantep’te yürütülen okul kulüpleri, Büyükşehir Belediyesi tarafından erişilebilirliği sağlamak adına yapılan mahalli spor tesisleşmesi ve yüzme kurslarına değinerek, “Gaziantep her alanda olduğu gibi bu alanlarda da öncü ve model oldu” dedi.

Bakan Kasapoğlu sporu tabana yayma konusunda eğitim iş birliğinin çok önemli olduğuna dikkat çekerek, “Aile ve kadınlar sporda öncü olmalıdır. Kadınlar, öncü ruhla sporu tabana yayma noktasında inanıyorum ki bu başarıda önemli pay sahibi olacaklardır. O yüzden kadınların önceliklerine göre tesislerin kurulmasını sağlarsak ülkemizi spora daha hızlı entegre edeceğiz. Kadın, erkek, genç engelli her bireyimizi sporla buluşturacağız” şeklinde konuştu.

ŞAHİN: SPOR GÜÇTÜR

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, katılımcıların şehre gelerek Anadolu’nun bütün renklerini ve sesini duyurduklarını söyleyerek, “Bu şehir sanayi şehri idi, şimdi kültür ve turizmde yükselen, ensar bir şehir. Ayrıca artık bu şehir eğitim şehri, Gençlik ve Spor Bakanımız sayesinde ‘Spor Kenti’ oluyor. Sporun kaybedeni yok, spor güçtür. Modelimiz çok kuvvetli” diye konuştu.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Başkan Palancıoğlu iftarda hakemler ile bir araya geldi Başkan Palancıoğlu iftarda hakemler ile bir araya geldi
Çay üreticilerine destek ödemeleri yapılıyor Çay üreticilerine destek ödemeleri yapılıyor
Mehmet Kemiksiz: “Çok kıymetli bir hazine Talas’ta” Mehmet Kemiksiz: “Çok kıymetli bir hazine Talas’ta”
Sosyal medya burun estetiğine ilgiyi arttırdı Sosyal medya burun estetiğine ilgiyi arttırdı