HDP’li Gergerlioğlu vekilliğe geri dönüyor


Gündem 16.07.2021 14:00:00 0
HDP’li Gergerlioğlu vekilliğe geri dönüyor

Hakkındaki kesinleşmiş yargı kararı gerekçe gösterilerek milletvekilliği düşürülmüş HDPli Ömer Faruk Gergerlioğlu yaptığı sosyal medya paylaşımında, "Vekilliğe iadem için yargı kararı bugün okunuyor. Saat 14.30da okunduktan sonra TBMM Genel Kurula gireceğim" dedi.

ANKARA (İGFA) - HDPli Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu vekilliğe iade için okunacak yargı kararından sonra TBMM Genel Kuruluna katılacağını açıkladı.

Hatırlanacağı gibi sosyal medya hesabından paylaştığı bir mesaj dolayısıyla "örgüt propagandası yapma" suçlamasıyla hakkında 2,5 yıllık hapis cezasının kesinleşmesi üzerine Gergerlioğlunun milletvekilliği düşürülmüş ve 2 Nisanda evinden gözaltına alınarak Sincan Cezaevine gönderilmişti. Anayasa Mahkemesinin Gergerlioğlu hakkında verdiği hak ihlali kararı sonrası tahliye talebi Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilmiş, bu kararın ardından 6 Temmuzda tahliye edilmişti.

https://twitter.com/gergerliogluof/status/1415968670677876736

Oyak Renault'un deneyimli isimleri öğrencilerle buluştu Oyak Renault'un deneyimli isimleri öğrencilerle buluştu
Interpolün aradığı iki zanlı İstanbul'da yakalandı Interpolün aradığı iki zanlı İstanbul'da yakalandı
Kayseri’de Spor A.Ş. 2’nci bahar dönemi spor okulları kayıtları başladı Kayseri’de Spor A.Ş. 2’nci bahar dönemi spor okulları kayıtları başladı
FETÖ'ye 20 ilde 'Kıskaç'! FETÖ'ye 20 ilde 'Kıskaç'!
Sağlıklı toplum için mutlu hekimler gerekiyor Sağlıklı toplum için mutlu hekimler gerekiyor