‘Hedef Toplumsal Cinsiyet Eşitliği’ programı başladı


Gündem 30.06.2021 11:30:00 0
‘Hedef Toplumsal Cinsiyet Eşitliği’ programı başladı

İş dünyasında kadınların temsilini ve liderliğini artırmak için UN Global Compact’in hayata geçirdiği ve bu yıl 44 ülkede düzenlenecek Target Gender Equality (Hedef Toplumsal Cinsiyet Eşitliği) programı toplantıyla Türkiye’de başladı. 

İSTANBUL (İGFA) - Hayata geçirilen pek çok proje ve uygulamaya rağmen bugün toplumun hemen hemen her kesiminde cinsiyet eşitsizliği devam ediyor. Bu eşitsizlik iş yaşamında da etkisini işgücüne düşük katılım oranı ve kadınların yönetim kurullarında ve üst yönetim rollerinde, özellikle stratejik addedilen bölümlerde, sınırlı temsili sınırlı olarak gösteriyor. Kadınların, iş yaşamında eşit temsilinin sağlanması ve işgücüne katılımının artması toplumsal cinsiyet eşitliği için olduğu kadar ülkelerin ekonomik refah seviyesi için de büyük önem taşıyor. Öyle ki araştırmalara göre kadınların iş hayatına erkeklerle eşit seviyede katılım sağlaması durumunda küresel gayri safi yurtiçi hasılada yüzde 26 artış kaydedebileceğini ortaya koyuyor.

Program ile Global Compact Türkiye, katılımcı şirketlerin üst yönetimde kadın sayılarını artıracak hedefler belirlemesine ve bunlara ulaşmasına yönelik çalışmalar yürütecek. Program, şirketlere özel performans analizi, kapasite geliştirme atölyeleri, birbirinden öğrenme ve çok paydaşlı diyalog ortamları da sunuyor.

Başlangıç toplantısında konuşan Global Compact Türkiye Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Çalışma Grubu Eşbaşkanı Dr. Erdal Karamercan “Geçen sene ilk kez 18 ülkede 16’sı Türkiye’den olmak üzere 300’den fazla şirketle çıktığımız bu yolda yıl 44 ülke ve Türkiye’den 25 şirketimizle kuvvetli bir adım atıyoruz” dedi.

Global Compact Türkiye Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Çalışma Grubu Eşbaşkanı Prof. Melsa Ararat ise toplumsal cinsiyet eşitliğinin öncelikle bir insan hakkı olduğunu vurguladı.


YÖK Başkanı Prof. Dr. Özvar, BUÜ Senatosu’na konuk oldu YÖK Başkanı Prof. Dr. Özvar, BUÜ Senatosu’na konuk oldu
Kırgız Büyükelçi Kayseri ziyaretlerini tamamladı Kırgız Büyükelçi Kayseri ziyaretlerini tamamladı
Başkan Hürriyet ilk mecliste alkışlarla karşılandı Başkan Hürriyet ilk mecliste alkışlarla karşılandı
Başkan Şadi Özdemir CHP Yerel Yönetimler Çalıştayı’na katıldı Başkan Şadi Özdemir CHP Yerel Yönetimler Çalıştayı’na katıldı
Manisa Büyükşehir İtfaiyesi fırtına mesaisinde Manisa Büyükşehir İtfaiyesi fırtına mesaisinde