Hindistan Ankara Büyükelçisi Sanjay Panda’dan Vali Demirtaş’a ziyaret


Gündem 2.07.2021 15:30:00 0
Hindistan Ankara Büyükelçisi Sanjay Panda’dan Vali Demirtaş’a ziyaret

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Mardin’e gelen Hindistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Sanjay Panda, Vali Mahmut Demirtaş’ı makamında ziyaret etti.

Şehmus EDİS (MARDİN İGFA) - Hindistan Ankara Büyükelçisi Sanjay Panda, Mardin Valisi Mahmut Demirtaşı ziyaret etti. Valilik girişinde karşılanan Büyükelçi Panda, Valilik Şeref Defterini imzaladıktan sonra makama geçti. Ziyarette iki ülke arasındaki ekonomik, siyasi, sosyal, kültürel ilişkileri hakkında bir süre sohbet edildi.

Mardin’de bulunmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Büyükelçi Sanjay Panda, şehre hayranlığından bahsederek, “Mardin’i çok görmek istiyordum. Bugün bu güzel şehri görmekten büyük keyif aldım. Mardin kültürel varlıklarıyla büyüleyici bir şehir” dedi. Konuğuyla makamında bir süre sohbet ederek, Mardin’in tarihi, kültürü ve ekonomisi hakkında bilgiler veren Vali Demirtaş, Büyükelçi Sanjay Panda’nın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Dinlerin ve dillerin kesiştiği hoşgörü kenti Mardin’in Bollywood olarak adlandırılan Hint sinemasının yönetmenleri başta olmak üzere yabancı film şirketlerinin dikkatini çektiğini dile getiren Vali Demirtaş, Hint sinemasının ünlü yönetmeni RibhuDasgupta ve yapımcı VivekAgraval’ın şehirde sinema filmi çekmek için çalışmalar yürüttüğünü söyledi.

Karşılıklı sohbet ortamında gerçekleşen ziyaret yapılan çeşitli değerlendirmelerin ardından son buldu.


Yeşil Dönüşüm toplantısına sanayicilerden yoğun ilgi Yeşil Dönüşüm toplantısına sanayicilerden yoğun ilgi
Üniversite öğrencilerinden Mudanya'ya tarihi gezi Üniversite öğrencilerinden Mudanya'ya tarihi gezi
Vali Gökmen Çiçek Turizm Haftasını öğrencilerle kutladı Vali Gökmen Çiçek Turizm Haftasını öğrencilerle kutladı
A Milli Kadın Hentbol Takım'ın EURO 24'teki rakipleri belli oldu A Milli Kadın Hentbol Takım'ın EURO 24'teki rakipleri belli oldu
Isparta Belediyesi dalgıçları gölde temizlik çalışması yaptı Isparta Belediyesi dalgıçları gölde temizlik çalışması yaptı