Hollywood katili’ne ölüm cezası


Gündem 18.07.2021 10:30:00 0
Hollywood katili’ne ölüm cezası

ABD medyasında "Hollywood katili" olarak anılan Micheal Gargiulo, 2 genç kadını öldürmek suçundan ölüm cezasına mahkum edildi. 

BBCde yer alan habere göre; California eyaletindeki cinayetler, kurban kadınlardan birinin ünlü aktör Ashton Kutcher ile randevuya hazırlanırken öldürülmesi nedeniyle de uluslararası kamyonun da dikkatini çekmişti.

Kutcheri ile yemeğe çıkmaya hazırlanan 22 yaşındaki Ashley Ellerin, 2001 yılında evinde bıçaklanacak öldürüldü.

32 yaşındaki Marina Bruno ise yine aynı şekilde 2005 yılında kendi evinde öldürüldü.

Michael Gargiulo, üç yıl sonra, Michelle Murphy isimli bir kadını daha aynı şekilde öldürmek istedi ancak Murphy bıçaklanmasına karşın, katil adamla mücadele etmeyi başardı.

Polis üçüncü cinayet girişimi sırasında olay yerinde bıraktığı DNA üzerinden Michael Gargiuloyu ele geçirdi. Yakalanan Gargiulo, 10 yıldan uzun bir süredir cezaevinde kalıyordu ve yapılan son duruşma ölüm cezasına ilişkindi.

Cuma günü yapılan karar duruşmasında, olay sırasında 26 yaşında olan Michelle Murphy konuştu ve "10 yıl sonra bile gece evde tek olmaktan dehşete düştüğünü" söyledi.

Suçsuz olduğunu savunan Gargiulo, Illinois eyaletinde 1993 yılında işlenen bir cinayetin de baş şüphelisi olarak duruşmaya çıkacak.

Ünlü Amerikalı aktör Ashton Kutcher, duruşmada verdiği ifadede, olay gecesi Ellerinin kapısını çaldığını anlattı.

Kapının açılmaması üzerine pencereden baktığını ve yerde gördüğü izleri şarap lekesine benzettiğini söyledi. Ellerinin cesedi ertesi gün, 47 yerinden bıçaklanmış olarak bulundu. 43 yaşındaki Kutcher, Ellerinin öldürüldüğünü öğrendiğinde büyük şok yaşadığını da anlattı.

Bugün 45 yaşında olan katilin sonraki kurbanı olan Marina Bruno dört çocuk annesiydi. Savcı, Brunonun uykusunda saldırıya uğradığını ve "tam anlamıyla kasaplığa" kurban gittiğini söyledi.

Michael Gargiulonun elinden kurtulan Michelle Murphy, savcının en önemli tanığı konumundaydı. Ölüm cezasına çarptırılmasına karşın Michael Gargiulonun infazı ile ilgili bir belirsizlik var. California eyaletinde son ölüm cezası 2006 yılında uygulandı ve Demokrat Partili Vali Gavin Newsom tarafından 2019dan bu yana yasaklanmış durumda.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı