Gündem

Gündem Haberleri

İBB’den çocuklara oyun projesi


Gündem 22.07.2021 12:30:00 0
İBB’den çocuklara oyun projesi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, oyun oynamak, öğrenmek, eğlenmek her çocuğun hakkı dedi ve sokaklara “Oynaya Oynaya” projesiyle neşe getirdi.

İSTANBUL (İGFA) - İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), pandemi döneminde okullardan ve sokaklardan uzak kalan çocuklar için gerçekleştirdiği etkinliklere bir yenisini daha ekledi.

Arkadaşlarından, oyun alanlarından uzak kalan çocuklar “Oynaya Oynaya” başlıklı etkinliklerde, mahallelerine gelen gezici bir kumpanyanın oluşturduğu kortejle sokaklarda dolaşarak gösteri alanına ulaşıyor. Çocukların yanı sıra 7’den 70’e tüm mahallelinin eğlenceli zaman geçirmesini amaçlayan projede sirk sanatları, dans, yer akrobasisi gibi gösteriler teatral bir konsept içinde sergileniyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Daire Başkanlığının, öncelikle İstanbul’un gösteri alanlarına uzak bölgelerinde gerçekleştirdiği etkinlikler; haftada iki gün 4 ayrı semtte, toplamda 220 mahalledeki çocuklara ve ailelerine ulaşacak.

İstanbulluları bir arada güldürmeyi, neşelendirmeyi amaçlayan mahalle karnavalları, 10-11 Temmuz’da Anadolu Yakası’ndan başladı ve 12-14, 17-18, 26-28 ve 30-31 Temmuz tarihlerinde şehrin her iki yakasında devam edecek.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Karacabey'de gönülleri buluşturan iftar sofrası Karacabey'de gönülleri buluşturan iftar sofrası
Sapanca Gölü'nde aralıksız çalışma Sapanca Gölü'nde aralıksız çalışma
Kocaeli'de 27 Mart’a özel prömiyer Kocaeli'de 27 Mart’a özel prömiyer
Konya'da hafızlık öğrencileri iftar programında buluştu Konya'da hafızlık öğrencileri iftar programında buluştu