İçişleri’nden ‘Afgan göçü’ iddialarına yanıt


Gündem 13.07.2021 09:30:00 0
İçişleri’nden ‘Afgan göçü’ iddialarına yanıt

İçişleri Bakanlığı, Afganistanda yaşanan gelişmeler üzerinden düzensiz göçmenlerin kalabalık gruplar halinde kontrolsüz biçimde sınırlardan girdiği iddiasına yönelik görüntülerin, Türkiye sınırlarından olmadığını ve gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

ANKARA (İGFA)- İçişleri Bakanlığından Bakan Yardımcısı Çataklının imzasıyla Afgan göçü iddialarına ilişkin detaylı bir açıklama geldi.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, videodaki göç hareketliliğinin bir kısmının İran- Afganistan sınırında çekildiği ve kamuoyunda algı oluşturulmaya yönelik olduğu belirtildi.

"SINIR GÜVENLİĞİNİN OLMADIĞI ALGISI YARATILMAYA ÇALIŞILIYOR"

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklının imzasıyla yayınlanan açıklamada, "Bu videoların bir kısmının İran içlerinden, bir kısmının İran- Afganistan sınırından, hatta bir kısmının Afganistan- Tacikistan sınırından olduğu bile görülmektedir. Bu videolarla, sınır güvenliğinin olmadığına ve düzensiz göçmenlerin ülkemiz içerisinde istedikleri şekilde dolaşabildiklerine dair kamuoyunda algı oluşturulmaya çalışıldığı aşikârdır" ifadeleri kullanıldı.

Bakan Yardımcısı Çataklı, düzensiz göçü kaynağında önlemeye yönelik uluslararası mekanizmalarının güçlendirilmesinden, sınır güvenlik tedbirlerinin arttırılmasına, düzensiz göçün etkin ve kapsamlı politikalarla yönetilmesinden, sınır dışı ve geri gönderme kapasitelerimizin yükseltilmesine kadar ilgili tüm kurumlarla işbirliği doğrultusunda çalışmaların eksiksiz bir şekilde yürütüldüğünü kaydetti.

https://twitter.com/ismailcatakli/status/1414680084078907394

ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı