İmamoğlu: "Kanal İstanbulu konuşmak ihanet"

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, belediyenin Kanal İstanbul çevresinde çalışması olup olmayacağına ilişkin, “Bu, büyük bir tehdit İstanbul için. Çocukların tablet veya kırtasiye sorunu yaşadığı ortamda, bunu konuşmak ihanet, zül, günah ve yazık" dedi.


Gündem 2.04.2021 09:00:00 0
İmamoğlu:

İSTANBUL (İGFA) - İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Arnavutköy ilçesinde incelemelerde bulundu. İmamoğlu, Boğazköy Kültür ve Spor Tesisi İnşaatı’daki incelemeleri öncesinde, mahalle sakinleri ve çocukların yoğun ilgisiyle karşılaştı. İmamoğlu ile fotoğraf çektiren çocukların ortak talepleri; tablet, kitap ve oyuncak gibi ürünler oldu. 

“KREŞ İMALATINI DAHİL ETTİK”

İmamoğlu, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gürkan Alpay ve İBB Fen İşleri Daire Başkanı Recep Korkut’tan inşaatla ilgili teknik bilgiler aldı. İmamoğlu, yapımına 14 Temmuz 2017’de başlanan, göreve geldiğinde yüzde 40’ı tamamlanan ve şu anda yüzde 71 oranında imalatı gerçekleştirilen tesisteki çalışmaların hızlandırılması talimatını yardımcılarına iletirken, "" İSMEK’in bir birimini burada oluşturuyoruz. Artık bütün yapılarımıza ihtiyaç ölçeğinde mutlaka katmaya çalıştığımız kreş imalatını, buraya dahil ettik. Arnavutköy’ün bu mahallesine, bu güzel tesisi, etrafındaki park düzenlemeleriyle beraber bu yaz sonunda, eylülün ortalarına doğru, bölüm bölüm hizmete açmış olacağız” dedi. 

“BETON KANAL, ARNAVUTKÖY’E DE TEHDİT”

Arnavutköy’de, özellikle alt yapıya dönük önemli hizmetler gerçekleştirdiklerini vurgulayan İmamoğlu, Hadımköy’de inşaatı devam eden Halk Ekmek inşaatının da bu yatırımların bir örneği olduğuna dikkat çekti. İmamoğlu, İBB’nin ekmek üretimini yaklaşık 2,5 milyon adete çıkartacak tesisin, yıl sonuna doğru faaliyete geçeceği müjdesini paylaştı. “Arnavutköy başta Beton Kanal olmak üzere başka tehditlere de maruz kalıyor” ifadelerini kullandı.  

“BÖYLE BİR MUTLULUK YOK!”

Kanal İstanbul projesine dair görüşlerini paylaşan Ekrem İmamoğlu, " Bu, büyük bir tehdit İstanbul için. Hele hele ülkenin böyle bir ekonomik zorluk çektiği bir ortamda. Şuradaki çocuklar ne sordu bize? ‘Başkanım, tabletimiz yok. Başkanım, kırtasiyemiz yok.’ Belki bazılarının üstünde giysisi yok. Şimdi böyle bir sorunu yaşadığımız ortamda, bunlar, bu şehir adına konuşulacak işler değil. Bunları konuşmak, büyük bir ihanet, zül, günah, yazık. Bu beton sathın, o Beton Kanal’ın çevresine kurulacak olan alanların kime ait olduğunu da kimse bilmiyor bu arada”

Yol Bakım 4. Bölge Müdürlüğü’nde çalışan bir işçi, kendi elleriyle yaptığı İBB Başkanı’nın karakalem portresi ile yağlı boya tablo çalışmasını İmamoğlu’na hediye etti.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı