Gündem

Gündem Haberleri

İmamoğlu’ndan Soylu’ya tepki!


Gündem 2.07.2021 10:00:00 0
İmamoğlu’ndan Soylu’ya tepki!

İçişleri Bakanlığı, geçtiğimiz yıl kurban bağışı toplamasına izin verdiği İstanbul Büyükşehir Belediyesine ait İstanbul Vakfı’nın bu yılki talebini reddetti. Başkan Ekrem İmamoğlu, sergilenen tavıra tepki gösterdi.

İSTANBUL (İGFA) - Kurban bağışı ile ilgili geçen yıl izin verilen İstanbul Vakfının kusuru olmadığı gibi, davası ve cezasının da olmadığını belirten İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, bağış toplanmasını İçişleri Bakanlığınca reddedilmesine tepki gösterdi.

"Bir cümle gerekçe bile yok. Ne var? Sadece bir kişinin kişisel ihtirası var. Ne yazık ki kini mi var, öfkesi mi var ya da başka bir hesabı mı; çözemiyorum" diyen Başkan İmamoğlu, "İhtiyaç sahibi 132 bin 50 ailenin evine 1 kilogram kavurma girmesine gönlü razı olmayan, onların bayramda yüzlerinin gülmesini istemeyen bir kişi var; o da İçişleri Bakanı” diye konuştu.

Devletin doğruyu bulmasını arzu ettiğini belirten Başkan İmamoğlu, “Gelin, İçişleri Bakanı’nın 132 bin 50 ailemizi üzecek bu kararını ortadan kaldırtın. Devletimizin bütün birimlerine, bütün kurumlarına, gerçekten vicdan sahibi bütün yöneticilerine sesleniyorum. Sayın Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum: Gelin, inancımızın ve insanlığın yanında durun ve herşeyi siyasete karıştırmaktan vazgeçin” çağrısında bulundu.


Büyükkılıç: “Kütüphanelerimizle bugünümüzü ve yarınlarımızı ihya ediyoruz” Büyükkılıç: “Kütüphanelerimizle bugünümüzü ve yarınlarımızı ihya ediyoruz”
Düzce'de 53 yaşındaki kişi çatıdan düştü Düzce'de 53 yaşındaki kişi çatıdan düştü
Otomotiv satış sonrası pazarında artış beklentisi Otomotiv satış sonrası pazarında artış beklentisi
Gizem Özcan’dan Turizm Kanunu tepkisi Gizem Özcan’dan Turizm Kanunu tepkisi
Keşan Belediye Başkanı Özcan: “Hoş tablo devralmadık” Keşan Belediye Başkanı Özcan: “Hoş tablo devralmadık”