İncir ihracatında hedef 75 milyon dolar


Gündem 27.07.2021 10:30:00 0
İncir ihracatında hedef 75 milyon dolar

Türkiyenin üretim ve ihracatında dünya lideri olduğu, İngiliz Kraliyet Ailesinin sofralarını süsleyen Bursa Siyahı ve Sarılop çeşidi taze incirin ihracat yolculuğu başlıyor. 2020 yılında taze incir ihracatından 60 milyon dolar döviz kazanan Türkiye, 2021 yılında 75 milyon dolar ihracat hedefliyor.

İZMİR (İGFA) - Sarılop taze incirin dünyanın dört bir tarafına ihracat seferi 28 Temmuzda başlarken, Bursa Siyahı ise; 30 Temmuzda dünyanın dört bir tarafına lezzet yolculuğuna çıkacak.

Türkiyenin taze incir ihracatının 2019 yılında 48,8 milyon dolar iken 2020 yılında yüzde 22lik artışla 60 milyon 4 bin dolara tırmandığını belirten Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Hayrettin Uçak, Bursa siyahı taze incirinin 2020 yılında Türkiyeye 48 milyon 881 bin dolarlık döviz kazandırdığını, Sarılop taze incir ihracatından ise; 11 milyon 123 milyon dolar döviz elde edildiğini kaydetti.

BURSA SİYAHI İLAÇ GİBİ…

Siyah incirin sağlık açısından önemli faydaları olduğunu, bu nedenle dünya genelinde büyük bir popülariteye sahip olduğunu ifade eden Uçak, "Taze siyah incir kanın pıhtılaşmasını engelleyerek kalp krizi riskini azaltıyor, ciltteki yaraların çabuk kapanmasını sağlıyor, kansızlığı önlüyor. Enerji kaynağı olan taze siyah incir astım, öksürük ve soğuk algınlığını tedavi edici özellikler taşıyor, kabızlığı giderirken, kandaki kolesterol seviyesinin dengelenmesine yardımcı oluyor. Bursa Siyahı Taze İncir yüzyıllardır alternatif tıpta ilaç yerine kullanılıyor" diye konuştu.

2020 yılında 42 ülkeye 60 milyon doların üzerinde taze incir ihraç ettiklerini anlatan Uçak, 2021 yılı rekoltesi ve kalitesinin ihracat için son derece uygun olduğunu, rekoltede yüzde 10 civarında artış beklediklerini, taze incir ihracat hedeflerinin 75 milyon dolar olduğunun altını çizdi.


Borcunuzu ödemek için dolandırıcıların tuzağına düşmeyin Borcunuzu ödemek için dolandırıcıların tuzağına düşmeyin
Düğün çarşısı, Kayseri’de çiftlerin uğrak yeri haline gelecek Düğün çarşısı, Kayseri’de çiftlerin uğrak yeri haline gelecek
Başkan Palancıoğlu AK Parti Melikgazi ilçe teşkilatı ile iftarda buluştu Başkan Palancıoğlu AK Parti Melikgazi ilçe teşkilatı ile iftarda buluştu
Üretici-market farkı en çok limonda! 3,5 liralık limon 17 liraya satıldı Üretici-market farkı en çok limonda! 3,5 liralık limon 17 liraya satıldı
Ankara Üniversitesi Teknokent yeni yatırımlarla büyüyor Ankara Üniversitesi Teknokent yeni yatırımlarla büyüyor