İnsanların gelecekle ilgili merak ettiği konular belli oldu

Kaspersky, Safer Tomorrow çevrimiçi platformuna gönderilen soruların analizine dayanarak insanların en çok ilgilendiği gelecek trendlerini derledi. Otomobillerin, yiyeceklerin, sağlığın ve ölümsüzlüğün geleceğine dair sorular en popüler talepler oldu.


Gündem 30.03.2021 11:00:00 0
İnsanların gelecekle ilgili merak ettiği konular belli oldu

BURSA (İGFA) - Kaspersky, toplumun ve teknolojinin olası gelişim yönü hakkında farkındalık yaratmak için Safer Tomorrow projesini oluşturdu. Küresel siber güvenlik şirketi, teknolojik ilerlemenin insanlığa sonsuz olanaklar sunacağına inanıyor ve dünyayı daha iyi bir yer haline getirmek için teknolojiyi güvence altına almaya kararlı. Şirket ayrıca yarına dair mevcut bilgiler ne kadar çok insana ulaşırsa, gelecek hakkında o kadar kendilerini emin hissedeceklerine ve gelecekteki fırsatlar için o kadar hazırlıklı olacaklarına inanıyor.

Kullanıcılar arasında en popüler sorular otomobillerle ilgili olanlardı: ‘Geleceğin otomobilleri nasıl olacak’, ‘insanlar 3 boyutlu yazıcılarla otomobil yapacak mı’ ve ‘uçan arabalar ne zaman gerçek olacak’ gibi sorular geleceğe en çok merak edilen konu oldu. Yiyeceklerle ilgili sorular da çok çeşitliydi. Bazıları ‘gelecekte yiyecekler daha sağlıklı olacak mı’ diye sorarken, bir kullanıcı ‘kediler yiyecek çalmayı bırakacak mı’ diye merak etti. Kanser gelecekte ölümcül bir hastalık olmaya devam edecek mi, tüm hastalıkları ne zaman iyileştireceğiz gibi sağlığa dair sorular ve ölümsüzlüğün sırrı da en çok merak edilenler arasında yer aldı. İnsanlar ölümsüz olup olamayacaklarını, zihinlerini ne zaman bir bilgisayara yükleyip dijital ölümsüzlüğe ulaşabileceklerini merak ediyordu.

İnsanların sordukları diğer popüler sorular paranın, yapay zekanın, işlerin ve ekolojinin geleceğine dairdi. Aynı zamanda, bazıları ‘aşkı ne zaman bulacağım’ ve ‘ne kadar yaşayacağım’ gibi kişisel sorulara yanıt aradı. Bir dizi insan ayrıca Douglas Adams tarafından yazılan Otostopçunun Galaksi Rehberi kitaplarında evren ve her şeye cevap olarak geçen 42nin anlamını sordu.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Başkan Savran’dan Bakan Uraloğlu’na teşekkür Başkan Savran’dan Bakan Uraloğlu’na teşekkür
Gölcük’ün yeni sosyal alanında deniz göründü Gölcük’ün yeni sosyal alanında deniz göründü
İyi Partili Sedat Kılınç: Kentsel dönüşüm projeleri ile Melikgazi’nin çehresini değiştireceğiz İyi Partili Sedat Kılınç: Kentsel dönüşüm projeleri ile Melikgazi’nin çehresini değiştireceğiz
Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı kütüphaneler yapay zeka ile entegre oluyor Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı kütüphaneler yapay zeka ile entegre oluyor