İsrail savaş uçakları Gazze’ye saldırı düzenledi


Gündem 18.06.2021 11:30:00 0
İsrail savaş uçakları Gazze’ye saldırı düzenledi

İsrail, yangın balonlarını gerekçe göstererek Gazzeye hava saldırısı düzenledi. Gazzede ve kentin güneyindeki Han Yunusta hedefleri vurdu. Tel Aviv, operasyonun nedeni olarak Gazze tarafından İsraile gönderilen yangın balonları olduğunu duyurdu.

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, "Geçen gün Gazze Şeridinden İsrail topraklarına kundaklama balonları fırlatıldı. Cevap olarak, savaş uçakları, Hamas terör örgütüne ait askeri yerleşkeleri ve bir roket fırlatma alanını vurdu." denildi.

Açıklamada "İsrail ordusu şefi Aviv Kohavi perşembe günü geç saatlerde IDFnin (İsrail Savunma Kuvvetleri) düşmanlıkların yeniden başlaması da dahil olmak üzere çeşitli senaryolara hazırlık ve hazırlığını artırma emri verdi" ifadelerine yer verildi.

Yangın balonları ve hava saldırıları, İsrail ile Hamas yöneticileri arasında 21 Mayısta yürürlüğe giren ve 11 gün süren şiddetli çatışmalara son veren ateşkesten bu yana yapılan ilk eylemler oldu.

AFPnin aktardığına göre, "saldırılardan kısa bir süre sonra, İsrailin hava saldırısı uyarı sirenleri çalarken Hamas üyeleri ağır makineli tüfeklerle ateş açtı."


'AK Parti kabinesinde değişiklik olacak mı?' Ömer Çelik değerlendirdi! AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, son MYK toplantısının ardından gazetecilerin yönetimde olası değişikliklerle ilgili sorularını yanıtladı.
Eski Isparta Belediye Başkanı Ziya Zeynelgil hayatını kaybetti 1984-1989 yılları arasında ANAP’tan girdiği seçimlerde Isparta Belediye Başkanlığı'nı kazanan ve bir dönem başkanlık yapan Ziya Zeynelgil hayatını k...
Fahiş fiyata sivil boykot! Başkan Erdoğan'dan talimat: Hükümet yeni önlemler alacak Yiyecek sektöründeki fahiş fiyat artışına karşı vatandaşlar boykot kampanyası başlattı. Sosyal medyada bir araya gelen çok sayıda kullanıcı, bu cumartesi ve pazar günü kafe ve restoranlara gitmeme kararı aldı. Boykota destek hızla
İçişleri Bakanlığı, Mardin ve Diyarbakır'la ilgili müfettiş görevlendirdi! İçişleri Bakanlığı, Mardin ve Diyarbakır'la ilgili müfettiş görevlendirdi!
Gökyüzünden denize doğru pedal çevirecekler Kemer’de bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Sky To Sea (Gökyüzünden Denize) Dağ Bisikleti Yarışı için hazırlıklar tamamlandı.