İstanbul Büyükşehir 541 itfaiye erini işe alacak


Gündem 13.06.2021 11:30:00 0
İstanbul Büyükşehir 541 itfaiye erini işe alacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 541 itfaiye eri için başlattığı işe alma süreci tüm şeffaflığı ile devam ediyor. Açılan ilana 18 bin 934 kişi başvurdu.

İSTANBUL (İGFA) - İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak istihdam edilecek 541 itfaiye eri alım süreci tüm şeffaflığı ile devam ediyor. İlk olarak, 10 Haziran günü Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi’nde toplam 1933 kişi aynı anda üç farklı salonda sınava girdi. KPSS puanlarına göre sınava hak girmeye kazanan adayların yazılı sınav sürecinin tamamı kamera kaydına alınarak, ölçme ve değerlendirme bilimine göre liyakat esaslarıyla yürütüldü. Pandemi koşulları ve güvenlik tedbirleri son derece titizlikle uygulandı.

“BAŞARI DIŞINDA BİR KRİTER YOK”

Bütün sınav süreçlerinin şeffaf bir biçimde kamuoyu ile paylaştıklarının vurgulayan İBB İnsan Kaynakları Müdürü Sinan Gündüz, kurumsal olarak liyakati esas aldıklarını söyledi. 541 kişilik kontenjanın 101’inin kadın personeline ayrıldığını belirten Gündüz, "İBB, sınav sürecini kamera ile kayıt altına alması, görevlendirdiği müfettişler ile hem şeffaf bir süreç yürütüyor hem de adayların kafasında soru işareti bırakmıyor" diye konuştu.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı