İstanbul’da Validebağ en güzel korusuna kavuşacak


Gündem 12.06.2021 06:30:00 0
İstanbul’da Validebağ en güzel korusuna kavuşacak

Bakımsızlık ve kontrolsüzlükten dolayı ekolojik dengesini yitirmek üzere olan Validebağ Korusu, Üsküdar Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan ‘’Validebağ Bakım ve Rehabilitasyon Projesi’’ ile adeta cennetten bir köşeye dönüştürülecek.

İSTANBUL (İGFA) - Doğaya saygılı ve korumacı bir belediye olarak Türkiye’de örnekle gösterilen Üsküdar Belediyesi, 1999 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın girişimiyle sit alanı ilan edilen Validebağ Korusu’nu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile birlikte cennetten bir köşeye dönüştürmek için harekete geçti.

Anadolu yakasının en büyük 2’nci yeşil alanı olarak yaşları 15 ile 400 arasında değişen 40ı aşkın türdeki ağaç ile 100ü aşkın kuş türüne ev sahipliği yapan koru, Üsküdar Belediyesi’nin Bakım ve Rehabilitasyon Projesi ile İstanbulluların doğayla bütünleşebilecekleri yeni bir alan olarak hizmete sunulacak.

Validebağ Bakım ve Rehabilitasyon Projesi’nin tüm detaylarını düzenlenen basın toplantısında aktaran Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, "Validebağ Üsküdar ve İstanbulluların hizmet alacağı eşsiz bir koru olacak. Koruda araç girişine ve mangal yakılmasına izin verilmeyecek" dedi.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı
Ece Seçkin sınırlarını aştı! Ece Seçkin sınırlarını aştı!
'Asansör İstanbul' ilk kez Mayıs'ta kapı açacak 'Asansör İstanbul' ilk kez Mayıs'ta kapı açacak
Sultan Abdülhamid Han: Türkiye'nin Cumhur İttifakı vizyonuna ihtiyacı var Sultan Abdülhamid Han: Türkiye'nin Cumhur İttifakı vizyonuna ihtiyacı var