İşte koronavirüsten koruyan besinler…


Gündem 11.07.2021 13:00:00 0
İşte koronavirüsten koruyan besinler…

İngiliz ABD ortaklığında, 40 bin kişiden toplanan verilerin incelenmesi ile gerçekleştirilen araştırmanın sonuçları açıklandı. Bilimsel araştırma ile koronavirüse karşı etkili ve virüse davetiye çıkaran besinler netlik kazandı.

2019un son günlerinde hayatımıza giren koronavirüs (Kovid-19) gezegenimizin bir numaralı ortak gündemi olmaya devam ediyor.

Yaklaşık 2 yıldır hayatımızda olan virüs 200 milyona yakın insana bulaştı. Virüs nedeniyle dünya genelinde 4 milyonun üzerinde kişi hayatını kaybetti.

Virüs bilim dünyasının da neredeyse tüm mesaisini bu alana çevirmesine neden oldu. Salgın ile ilgili yüzlerce çalışmaya imza atıldı.

Her çalışma ile virüse daha iyi anlıyoruz. O çalışmalara bir yenisi daha eklendi. İngiliz ABD ortaklığında yapılan bilimsel araştırma ile Kovid-19dan koruyan ve virüse davetiye çıkaran yiyecek ve içecekler belirlendi.

ABDnin önde gelen eğitim kurumlarından Northwestern Üniversitesinde görev alan bilim insanları çalışma kapsamında 40 bin İngilizin verilerini mercek altına aldı.

Sonuçlar, Nutrients dergisinde yayınlandı. İngiliz Daily Mail gazetesinin buradan derlediği habere göre, günde en az bir fincan kahve, Kovid-19a yakalanma riskini yaklaşık onda bir oranında azaltıyor.

Aynı habere göre, bu durum kahvenin bağışıklık sistemini güçlendirmesi nedeniyle yaşanıyor. Ancak Kovid-19a karşı etkili olan tek ürün kahve değil.

Bilim insanları bir öğünü sebzelere ayırmanın da benzer etkiye sahip olduğu sonucuna ulaştıklarının altını çiziyor.

İşlenmiş etlerin virüse davetiye çıkardığına dikkat çeken ekip, çay ve meyvenin ise herhangi bir pozitif ya da negatif etkisini belirleyemediklerini açıkladı.

Öte yandan salgında vaka sayısı dünya genelinde 187 milyon 68 bine, hayatını kaybedenlerin sayısı 4 milyon 38 bine, iyileşenlerin sayısı 171 milyon 50 bine çıktı.

Vaka sayısı ABDde 34 milyon 711 bini, Hindistanda 30 milyon 824 bini, Brezilyada 19 milyon 20 bini ve Fransada 5 milyon 803 bini geçti.

Rusyada salgının başlangıcından bu yana son 24 saatte 752 ile "en yüksek" can kaybı kaydedilirken, toplam ölü sayısı 142 bini geçti.

Kaynak: Hürriyet


ONUR ÇELİK: SİZE TAVSİYEM BOYUNUZDAN BÜYÜK İŞLERE KALKIŞMAYIN!!! ONUR ÇELİK: SİZE TAVSİYEM BOYUNUZDAN BÜYÜK İŞLERE KALKIŞMAYIN!!!
Ak Parti Isparta il Başkanlığı tarafından Senirkent olayı ile ilgili açıklama yapıldı Ak Parti Isparta il Başkanlığı tarafından Senirkent olayı ile ilgili açıklama yapıldı
"Dara Antik Kenti dünya tarihi açısından önemli bir yerdir" "Dara Antik Kenti dünya tarihi açısından önemli bir yerdir"
ALİ HEYBELI VE MUSA DERİN DARP EDİLDİ ALİ HEYBELI VE MUSA DERİN DARP EDİLDİ
Sakarya'da Başkan Alemdar'a ziyaretler sürüyor Sakarya'da Başkan Alemdar'a ziyaretler sürüyor