Gündem

Gündem Haberleri

İşte Tosuncuk’un ilk ifadesi


Gündem 7.07.2021 12:00:00 0
İşte Tosuncuk’un ilk ifadesi

Binlerce kişiyi dolandırıp yıllarca süren firarının ardından teslim olma kararı alan Çiftlik Bankın kurucusu Mehmet Aydın Türkiyeye getirilmişti. Tosuncuk adıyla bilinen Aydın, 4 günlük gözaltı süresince emniyette ifade verdi. 85 sayfadan oluşan ilk ifadesinde Aydının "Mağdurların parasını ödemek istiyorum" dediği öğrenildi.

Kurduğu saadet zinciri projesinde çok sayıda vatandaşın parasıyla yurt dışına kaçan ve yıllarca süren firarının ardından gözaltına alınan Çiftlik Bankın kurucusu Mehmet Aydın 4 günlük boyunca emniyette gözaltında kaldı, 19 saat süren ifade işlemi tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edildi. Emniyette Aydına 70 sayfadan oluşan sorular soruldu.

"MAĞDURLARIN PARASINI ÖDEMEK İSTİYORUM"

Mehmet Aydının, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Vatan Yerleşkesinde bulunan Mali Suçlarla Şube Müdürlüğündeki çok merak edilen ifadesi 85 sayfadan oluşuyor.

Aydının yurt dışından gelirken yanında para getirip getirmediği henüz netlik kazanmasa da binlerce mağduru bulunan Çiftlik Bank dosyası kapsamında mağdurların parasını ödemek istediğini söylediği öğrenildi. Aydın emniyette verdiği sorgusunda bu düşüncesini, "Mağdurların parasını ödemek istiyorum" diye dile getirdi.

Sabahın haberine göre Tosuncukun ifadesinden diğer detaylar:

"Çiftlikbank projesini öncelikle bir internet oyunu olarak tasarladığını, oyuna yüksek katılım olunca şirket kurmaya karar verdiğini, sistemi Kıbrısta kurduğu şirket üzerinden yönetmeye başladığını, zamanla şarküteri ve çiftlikler açtığını, bazı kişilerin (isimleri veriyor) para istemesi üzerine eşiyle yurtdışına çıktığını ve geri gelmediğini, yurtdışında bulunduğu süreçte de çeşitli ülkelerde firmalar açtığını, Türkiyedeki Çiftlikbank işlerinin ise çalışanlarınca (isimlerini veriyor) yürütüldüğünü, Çiftlikbank sisteminde kimseye kesin kazanç vaadinde bulunulmadığını, onlara sadece sistem herhangi bir şekilde kapanırsa sadece ana para iadesi garantisi verildiğini, oyuna üye olanların reel çiftliklerde payı olmadığını, binlerce üyenin de oyunda kazandığı paraları nakit olarak teslim aldığını, Çiflikbankın mucidi ve kurucusu olduğunu, bu sistemi asla dolandırıcılık amacıyla kurmadığını, her zaman iyi niyetli davrandığını, şirketin kapandığı son ana kadar ana para iadesi yapmasının da iyi niyetli olduğunu gösterdiğini, ancak sistemde görev alan şahısların kötü niyetli davranıp kendilerine haksız menfaat temin ederek kedisini de zarara uğrattıklarını, tüm malvarlığının bu sistemden zarar görenlerin mağduriyetinin giderilmesi için kullanılmasını istediğini, basından soruşturmayı takip ederken Çiftlik Bank mağdurlarının 64.000.000 TL zarara uğradığının haber yapılması üzerine ülkemizde kurulu Çiftlik Bank organizasyonundaki şirketlerin malvarlıklarının 200.000.000 TL civarında olmasından ve bu mağduriyeti karşılayacağından dolayı teslim olmaya karar verdiğini, Brezilya Sao Paoloda bulunan ülkemiz büyükelçiliğine giderek teslim olduğunu beyan etmiştir."

BU SABAH ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

İlk işlemleri İstanbul Havalimanı Adliyesinde yapılan Mehmet Aydın, 4 günlük gözaltı süresi boyunca İstanbul Emniyet Müdürlüğündeydi. Aydının şirketiyle ilgili yanında getirdiği evraklar İstanbul Mali Şube Müdürlüğünde incelendi.

Evraklar iddianamede yer alan MASAK ve müfettiş raporlarıyla karşılaştırdı. 300 sayfadan oluşan evrakların karşılaştırmasıyla birlikte polislerin Mehmet Aydına yönelteceği 70 sayfalık sorular hazırlandı ve ifade alma süreci başladı. İfade alma işlemi 19 saat boyunca sürdü ve tamamlanmasının ardından da adliyeye sevki sağlandı.

Aydın, şimdi Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosunda soruşturmayı yürüten savcıya ifade veriyor.


Nilüfer Afet Merkezi envanterini güçlendirdi Nilüfer Afet Merkezi envanterini güçlendirdi
İzmir MEB Gastronomi Festivalinde lezzet şöleni İzmir MEB Gastronomi Festivalinde lezzet şöleni
Meteorolojiden kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı Meteorolojiden kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı
Kayseri tarımsal üretimin merkezi olacak Kayseri tarımsal üretimin merkezi olacak
Kayseri Valisi'nden Büyükkılıç'a ziyaret Kayseri Valisi'nden Büyükkılıç'a ziyaret