Gündem

Gündem Haberleri

İsveç Başbakanı istifa etti


Gündem 28.06.2021 13:30:00 0
İsveç Başbakanı istifa etti

Parlamentoda geçen hafta yapılan güvenoyu yoklamasını kaybeden İsveç Başbakanı Stefan Lofven, yeni bir hükümetin kurulması çağrısında bulundu. Ülkeyi erken seçime götürmek istemediğini belirten Lofven, yeni hükümet kurulana kadar geçici olarak başbakanlık görevini yürütecek.

Parlamentoda güvenoyunu kaybeden ilk İsveçli lider olan Başbakan Stefan Lofven yeni hükümet kurulması çağrısında bulundu.

Teknik olarak istifasını sunan Lofven, yeni hükümet kurulana kadar geçici başbakan olarak koltukta oturmaya devam edecek.

Lofven, 2014 yılından beri başbakanlık koltuğunda oturuyordu. Sosyal Demokrat Partili lider Lofven, güvenoyunu kaybettikten sonra anayasaya göre ülkeyi erken seçime götürme hakkına sahipti.

Başbakan Lofven, "Erken seçim, İsveç için en iyi seçenek değil. Meclis Sözcüsü, parlamento tarafından kabul edilebilecek bir ismi belirleyecek. Şimdiki yönetim geçici hükümet olarak görevine devam edecek" dedi.

Kaynak: NTV


Almanya Cumhurbaşkanı Ankara'da Almanya Cumhurbaşkanı Ankara'da
Esra Tunçbilek ilk belediye Başkan Vekili oldu Yeni dönem için Isparta Belediye Başkan vekili olarak ilk görev alan isim Belediye meclis üyesi Avukat Esra Tunçbilek oldu.
Burdur'da uyuşturucuya geçit yok! 2 şahıs tutuklandı Burdur’da gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda 2 kişi tutuklandı.
Isparta’da gül üreticilerin yüzü gülüyor Gülbirlik’in 2023 dönemine ilişkin mali genel kurul toplantısında, 2023 yılına ilişkin elde edilen gelirden gül üreticilerine kilo başına 4 lira 57 kuruş kar payı verilmesine karar verildi.
Manisa Merkez Atıksu Arıtma Tesisinde DEÜ öğrencileri ağırlandı Manisa Merkez Atıksu Arıtma Tesisinde DEÜ öğrencileri ağırlandı