İYİ Parti Bursadan polislerin özlük hakkı için İçişleri Bakanlığına seslendi

İYİ Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, Türk Polis Teşkilatının 176. yılı dolayısıyla İçişleri Bakanı Süleyman Soyluya seslenerek, "Polise 3600 ek gösterge hakkını tanıyacak yeni bir tasarıyı bizzat hazırlayarak tarihe geçin" mesajı verdi.


Gündem 9.04.2021 19:30:00 0
İYİ Parti Bursadan polislerin özlük hakkı için İçişleri Bakanlığına seslendi

BURSA (İGFA) - İYİ Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, Türk Polis Teşkilatının 176. yıldönümünü kutladı. Fedakar Türk Polisinin milletin huzur ve güveninin en önemli teminatı olduğunu kaydederek, emniyet teşkilatının cefakar mensuplarını tebrik etti.  

Polislerin en başta gelen sorunlarının özlük hakları ve çalışma şartlarıyla ilgili olduğunu ifade eden Türkoğlu açıklamasında, "Güvenlik görevlilerimizin durumlarının maddi manevi iyileştirileceğine yönelik hep umut verici sözler verilir ve her seferinde vaatlerde bulunulur. Sonrasında yapılan ise sadece bir parmak bal çalınmasıdır. 
Mesela polisin çalışma saatlerini, maaş düzenlemelerini ve özellikle de emeklilik haklarını düzenleyen çalışmaların neredeyse her yasama yılında defalarca kanunlaştırılacağı söylenir ancak bir türlü herhangi bir gelişme olmaz. Örneğin polisin en başta gelen isteği, ek göstergelerinin yükseltilmesiydi. Büyük çoğunluğu yükseköğrenimli olan emniyet mensupları haklı olarak 3600 ek gösterge istiyor, birçok kadroya verilen bu ek göstergenin kendilerine de verilmesini bekliyorlardı; ne yazık ki halen daha sabırla beklemeye devam ediyorlar.
Mevcut iktidar döneminde maalesef konu ile ilgili verilen ve Meclis Genel Kurul gündemine taşınan kanun teklifleri her seferinde reddediliyor. Bu yüzden, polis camiasının umutları pek çok kez yıkılıyor" diye konuştu. 

İYİ Partinin anlayışına göre polis iktidarın değil, devletin ve milletin polisi olduğunu ifade eden Başkan Türkoğlu, kendilerine verilecek maddi manevi desteğin doğrudan devlete verileceğini kaydetti. İçişleri Bakanı Süleyman Soyluya çağrıda bulunan Türkoğlu, "Gelin bu konuda bir cesaret örneği gösterin ve polise 3600 ek gösterge hakkını tanıyacak yeni bir tasarıyı bizzat hazırlatıp tarihe geçin. İYİ Parti’nin bütün gücü ve samimiyetiyle yanınızda olduğunu göreceğinizden hiç kuşkunuz olmasın" dedi.


Göynük pazar alanı tamamlanıyor Göynük pazar alanı tamamlanıyor
Başkan Başdeğirmen ‘minibüs ve 5 liraya ulaşım’ vaatleriyle ilgili konuştu: Ezbere, bilmeden, görmeden konuşuyorlar Başkan Başdeğirmen ‘minibüs ve 5 liraya ulaşım’ vaatleriyle ilgili konuştu: Ezbere, bilmeden, görmeden konuşuyorlar
ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak