İZMEK kursları aralıksız sürüyor

Her yıl binlerce kişiye meslek ve el becerisi kazandıran İzmit Meslek Edindirme Kursları (İZMEK), pandemi döneminde de 80 farklı branşta faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyor.


Gündem 10.04.2021 18:30:00 0
İZMEK kursları aralıksız sürüyor
KOCAELİ (İGFA)- Sosyal belediyecilik anlayışıyla çalışmalarını sürdüren İzmit Belediyesi’nin vatandaşları meslek sahibi yapabilmek adına düzenlediği İzmit Meslek Edindirme Kursları (İZMEK), COVID-19 pandemi döneminde de sosyal mesafe kuralları uygulanarak faaliyetlerini sürdürüyor. Pandemiden önceki süreçte 47 kurs merkezinde devam eden çalışmalar, tedbirler nedeniyle yeni dönemde 32 kurs merkezine indirildi. Bazı kurs merkezlerinde sınıfların metrekare bakımından küçük olması ya da vatandaşların taleplerinin yeterli sayıya ulaşmaması sebebiyle kurs merkezleri açılamadı.

3 BİN 500 KURSİYER EĞİTİM GÖRÜYOR İzmit Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü koordinatörlüğünde sosyal mesafe ve hijyen kurallarına dikkat edilerek sürdürülen kurslar, bazı sınıfların 25 metrekare olması nedeniyle iki sınıfı bir öğretmen ve bir branş kullanılarak gerçekleştiriliyor. İZMEK Kursları, 2020-2021 öğretim yılı kapsamında ilçenin farklı mahallelerinde yer alan 31 kurs merkezinde ve BELSA Plaza B Blok 6.kattaki 63 sınıfta 80 branşta devam ediyor. 160 usta öğreticinin ders verdiği İZMEK’te 3 bin 500 kursiyer hafta içi her gün saat 09.00-20.00 arası kendine değer katıyor.

ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Osmangazi'de zabıtadan pide gramajı denetimi Osmangazi'de zabıtadan pide gramajı denetimi
Başkan Savran’dan Bakan Uraloğlu’na teşekkür Başkan Savran’dan Bakan Uraloğlu’na teşekkür
Gölcük’ün yeni sosyal alanında deniz göründü Gölcük’ün yeni sosyal alanında deniz göründü
İyi Partili Sedat Kılınç: Kentsel dönüşüm projeleri ile Melikgazi’nin çehresini değiştireceğiz İyi Partili Sedat Kılınç: Kentsel dönüşüm projeleri ile Melikgazi’nin çehresini değiştireceğiz