İzmir Aliağa’da ‘Güzelhisar’ın doluluğu sevindirdi


Gündem 28.07.2021 19:00:00 0
İzmir Aliağa’da ‘Güzelhisar’ın doluluğu sevindirdi

İzmirde Aliağa Güzelhisar Barajı’ndaki su seviyesi son ölçümlere göre yüzde 74 olarak gerçekleşti.

İZMİR (İGFA) - Yaz aylarında il genelinde yaşanan sıcaklık ve kuraklığa rağmen Güzelhisar Barajı’nda ölçülen su seviyesinin İzmir’in diğer barajlarına göre daha yüksek seviyede olması dikkat çekerken bölge halkını da sevindirdi.

İzmir’in günlük su ihtiyacının bir kısmını karşılamasının yanı sıra Petkim ve Aliağa Rafinerisi’ne sanayi suyu temininde de önemli bir rol oynayan Güzelhisar Barajı’nda, kış aylarındaki sağanak yağışların etkisiyle doluluk oranı yüzde 100’lere kadar ulaşmıştı. Yaz aylarında yaşanan sıcaklık ve kuraklık nedeniyle barajdaki su seviyesi son olarak yüzde 74.77 olarak ölçüldü. Su seviyesi geçen yılın aynı ayında yüzde 54 olarak ölçülmüştü. Doğa harikası görüntüsüyle de dikkat çeken barajdaki su hacmi ise 107 Milyon 214 Bin metreküp oldu.

İzmirdeki barajların güncel su seviyeleri ise şöyle; Tahtalı Barajı yüzde 61.29, Balçova Barajı yüzde 59.29, Ürkmez Barajı yüzde 65.78, Gördes Barajı yüzde 6.12, Alaçatı Kutlu Aktaş yüzde 51.94.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı