İzmir Aliağa eğitimine ‘Uluğ Bey’ geliyor


Gündem 5.06.2021 09:30:00 0
İzmir Aliağa eğitimine ‘Uluğ Bey’ geliyor

Aliağa Belediyesi İle İzmir Valiliği arasında imzalanan protokol kapsamında Uluğ Bey Fen Lisesi için 200 kişi kapasiteli öğrenci pansiyonu yapılması kararlaştırıldı.

İZMİR (İGFA)- Aliağa, uzun yıllardır beklediği Fen Lisesi’ne kavuşuyor. Aliağa Belediyesi ve İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde Aliağa’ya Fen Lisesi kazandırılıyor.

Türk Matematikçi ve Astronomi bilgini Uluğ Bey adını taşıyacak olan Aliağa Uluğ Bey Fen Lisesi 2021-2022 Eğitim Öğretim yılında eğitime başlaması bekleniyor. Aliağa Uluğ Bey Fen Lisesi ile ilgili Valilik Makamında Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar ile İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi’nin katılımıyla okul pansiyonu yapım protokolü imzalandı. İmzalanan protokol kapsamında Uluğ Bey Fen Lisesi öğrencilerinin barınmaları için Aliağa Belediyesi 200 öğrenci kapasiteli pansiyon binası inşa edecek.

BAŞKAN SERKAN ACAR; “ULUĞ BEY FEN LİSESİ HAYIRLI OLSUN”

Protokol imza töreninde konuşan Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Aliağa Uluğ Bey Fen Lisesi’nin ilçe için önemine dikkati çekti. Aliağa’da halkımızın yıllardır arzu ettiği bir eğitim kurumuna, Aliağa Uluğ Bey Fen Lisesi’ne bu protokol ile ilk adımları attıklarını ifade eden Başkan Acar, "Aliağa halkının uzun yıllardır bir Fen Lisesi arzusu vardı. Fen Lisesine Sayın Valimizin önderliğinde inşallah Aliağamıza kavuşturacağız. Bu noktada İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Aliağa Belediyesi ortaklaşa hareket edecek ve herkes üzerine düşeni yapacak" diye konuştu.

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger ise, Fen Lisesi’nin sadece Aliağa için değil, İzmir ve Türkiye için de çok önemli olduğunu belirterek, "Fen Lisemizin ismi de çok güzel. Uluğ Bey. Aliağa’ya da çok yakışmış. İzmir’in kuzeyinin tamamına hitap edecek bir Fen Lisesi olacak. Eğitimimize çok üst düzey katkı sağlayacak" dedi.


Kayseri'de çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler Kayseri'de çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler
ABD'li heyet Türkiye'de ABD'li heyet Türkiye'de
Depremzade öğrenciye veda etkinliği  Depremzade öğrenciye veda etkinliği 
Ece Seçkin'den Türkiye'de bir ilk Ece Seçkin'den Türkiye'de bir ilk
ISUBÜ Doğa ve Orman Okulu Projesi Çeşitli Etkinliklerle MEB Öğretmenlerine Tanıtıldı ISUBÜ Doğa ve Orman Okulu Projesi Çeşitli Etkinliklerle MEB Öğretmenlerine Tanıtıldı