İzmir Bergama’dan UNESCO’ya uçurtmalarla selam gönderecek


Gündem 16.06.2021 12:30:00 0
İzmir Bergama’dan UNESCO’ya uçurtmalarla selam gönderecek

İzmir Bergamada diğer UNESCO Dünya Mirası Alanları’na Uçurtmalarla selam göndermeye hazırlanıyor.

İZMİR (İGFA) - Kadim şehir Bergama’nın UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girişinin 7. yıldönümü anısına Uçurtma Festivali düzenlenecek.
Festival 20 Haziran 2021 Pazar Günü “İnsanlığı Miras, Çocuklara Emanet Bergama” teması ile Akropol, Asklepion ve Kızıl Avlu’da (Bazalika) gerçekleştirilecek. Yarının büyüğü olarak Bergama’ya sahip çıkacak olan çocuklarda kültürel ve tarihi bilincin artırılması hedefiyle Uçurtma Festivali’nin ilkinin bu yıl yapılacağını açıklayan Belediye Başkanı Hakan Koştu, “Kurulduğu ilk günden bugüne kesintisiz yaşamın ve yerleşimin sürdüğü şehrimiz Bergama’yı el üstünde tutmaya ve tanıtmaya devam edeceğiz. Çocuklarımız Bergama’mızdan uçurtmaları ile diğer UNESCO Dünya Miras Alanları’nda ki akranlarına sevgilerini gönderecek” dedi.
Bergama’nın eşsiz değere sahip tarihi ve ören yerlerinden diğer UNESCO Dünya Mirası Alanları’na uçurtmalarla selam gönderileceğini ifade eden Bergama Alan Başkanı Emre Ataberk, sahip olduğu nitelikler bakımından üstün evrensel değerler taşıyan Bergamanın bu yönüyle tüm insanlık için korunması gerekli mirasının emanetçilerinin öncelikle çocuklar olduğunu söyledi.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Seçmenler nasıl oy kullanacak? Oy pusulaları kaç zarfa konulacak? Seçmenler nasıl oy kullanacak? Oy pusulaları kaç zarfa konulacak?
Bursa Yenişehir'de 'hayvan refahı' eğitimi Bursa Yenişehir'de 'hayvan refahı' eğitimi
Nevşehir'de ödüllü sınavın sonuçları açıklandı Nevşehir'de ödüllü sınavın sonuçları açıklandı
Bitki koruma sektöründe KEP dönemi Bitki koruma sektöründe KEP dönemi