İzmir’de bayramda 195 veteriner görev yaptı


Gündem 27.07.2021 09:00:00 0
İzmir’de bayramda 195 veteriner görev yaptı

İzmirde Kurban Bayramında 45 bin büyükbaş hayvan, 110 bin küçükbaş hayvan kurbanlık olarak kesildi.

İZMİR (İGFA) - İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, il genelinde bayram boyunca yapılan çalışmaları değerlendirdi. İl Müdürü Mustafa Özen, bayram öncesinde Kurban Komisyonunca 30 ilçe ve il merkezinde 411 satış yeri, 433 kesim yerinin belirlendiğini anımsatarak, 30 ilçede 195 Veteriner Hekimle birlikte sağlıklı bir şekilde kesimlerin gerçekleştirilmesi için gerekli denetimleri yaptıklarını kaydetti.

Kurban Bayramı öncesinde İl ve İlçe Müdürlüklerince görevli personelin kasaplık yapacak kişilere eğitimi verildiğini kaydeden Müdür Özen, gıda ekiplerinin de bu süreç içerisinde boş durmayarak 4 bin 400 adet denetim gerçekleştirdiğini söyledi. Genel olarak İzmir ve İzmir Tarım ve Orman İl Müdürlüğü olarak güzel bir bayram geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Özen, bundan sonraki süreçte de denetimlerin yine aynı titizlikle süreceğini kaydetti.


Isparta'da köylüler yağmur için ellerini semaya açtı Isparta'da hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve kuraklık tehlikesine karşı köylüler yağmur duasına çıktı.
BÖCEK'TEN HAYVAN ÜRETİCİLERİNE YALAMA TAŞI DESTEĞİ Antalya Büyükşehir Belediyesi, yayla ve kırsaldaki hayvancılık faaliyetlerinin devamlılığı için bugüne kadar kent genelinde görülmemiş-duyulmamış bir desteğe imza attı.
CHP HEYETİ BAŞKAN MUSTAFA ÖZERİ’İ ZİYARET ETTİ CHP HEYETİ BAŞKAN MUSTAFA ÖZERİ’İ ZİYARET ETTİ
AKSU’DA 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ Antalya Aksu Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı Aksu Güreş Sahası'nda "23 Nisan Çocuk Şenlikleri" ile kutlayacak.
"Eğirdir gölü özel hükümleri revizyonu toplantısı yapıldı "Eğirdir gölü özel hükümleri revizyonu toplantısı yapıldı