İzmir Güzelbahçe’de Madımak’a tiyatral anma


Gündem 3.07.2021 10:30:00 0
İzmir Güzelbahçe’de Madımak’a tiyatral anma

2 Temmuz 1993 yılında Sivas Madımak Otelde 33 aydın, yazar, düşünürün hayatını kaybettiği katliamın yıldönümü nedeniyle Güzelbahçe’de ‘Kalıntı’ adlı tiyatro oyunu sahnelendi.

İZMİR (İGFA) - İzmirin Güzelbahçes ilçesinde Sivas Madımak katliamının 28.yıl dönümünde Güzelbahçe Atatürk Kültür Merkezi Tuncel Kurtiz Konferans Salonunda tiyatro oyunu sahnelendi.

Oyunu yazan ve yöneten aynı zamanda oynayan CHP Güzelbahçe Gençlik Kolları Başkanı Devrim Seyrek, ilk kez Belediye Başkanı, İlçe Başkanı ve tüm ilçe yöneticilerinin sahne aldıkları oyunu yönetmek benim için hem gurur verici, hem de çok zor olduğunu belirtti. 

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce mizah yazarı ‘Aziz Nesin’i oynarken, CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Çağlayan Bilgen gazeteci ‘Uğur Mumcu’yu oynadı.

Bundan tam 28 yıl önce büyük halk önderi Pir Sultan Abdal’ı anma etkinlikleri kapsamında Sivas’a giden, 33 aydın, yazar, düşünür karanlık zihniyetli, gerici, bir güruh tarafından katledildiğini söyleyen Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce,"Biz bu katliamda sorumlu olanları, katilleri serbest bırakanları ve davayı zaman aşımına uğratanları affetmiyoruz. Bizim acımız ilk günkü gibi taze. Sivas’ı unutmadık, unutmayacağız” dedi.


Göynük pazar alanı tamamlanıyor Göynük pazar alanı tamamlanıyor
Başkan Başdeğirmen ‘minibüs ve 5 liraya ulaşım’ vaatleriyle ilgili konuştu: Ezbere, bilmeden, görmeden konuşuyorlar Başkan Başdeğirmen ‘minibüs ve 5 liraya ulaşım’ vaatleriyle ilgili konuştu: Ezbere, bilmeden, görmeden konuşuyorlar
ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak