İzmir Güzelbahçe Meclisi’nden İstanbul Sözleşmesine destek

İzmirde Güzelbahçe Belediye Meclisi Nisan ayı toplantısına İstanbul Sözleşmesi damga vurdu. Meclis Üyesi Zeynep Ferda Demirbaş, iktidarı İstanbul Sözleşmesi konusundaki inadından vazgeçmeye davet etti.


Gündem 2.04.2021 12:00:00 0
İzmir Güzelbahçe Meclisi’nden İstanbul Sözleşmesine destek
İZMİR (İGFA)- İzmirde Güzelbahçe Belediyesi Nisan ayı olağan meclisini yaptı. Güzelbahçe Atatürk Kültür Merkezi Tuncel Kurtiz Konferans Salonunda Belediye Başkanı Mustafa İnce başkanlığında gerçekleşen toplantıda İstanbul Sözleşmesi ile ilgili CHP Grubu adına söz alan Avukat Zeynep Ferda Demirbaş, iktidara çağrıda bulundu. Kadının ve İnsan Hakları Yeni Çözümler Derneği (KİHEP) eğitmeni ve CHP Güzelbahçe Meclis Üyesi Avukat Zeynep Ferda Demirbaş, Kadına yönelik şiddet ve ev içi şiddetin önlenmesi ve bunlarla mücadeleye ilişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi’nin bir gece yarısı Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından feshedilmesini kabul etmediklerinin altını çizdi. "Bilinsin ki; İstanbul Sözleşmesi yaşatır çünkü sözleşme cinsiyetin bir şiddet gerekçesi olmasını yasaklıyor ve herkesi şiddetten koruyor" diyen Demirbaş, toplumun ezici çoğunluğu sözleşmeden yana tutum sergilediğini söyledi. Sözleşmede dinimize dair hiçbir madde bulunmadığını belrten Demirbaş, "Aksine hiç kimseye dini inancından ötürü ayrımcılık yapılamayacağının altı çiziliyor. İstanbul Sözleşmesinin feshi ile tüm dünyaya Türkiyenin anayasasındaki eşitlik ilkesinden, şiddeti önlemek ve şiddete maruz bırakılanları korumakla ilgili yasalardan vazgeçildiği, devletin kadın erkek eşitliği kadına yönelik şiddeti önleme politikasını terk ettiği ilan edilmiştir. Sözleşmenin Cumhurbaşkanı kararnamesi ile feshedilmesi hukuksuzdur, yasal değildir, iktidarı bu anlamsız inattan vazgeçmeye davet ediyoruz” diye konuştu. SÖZLEŞME ŞİDDETİ ENGELLEMEMİŞTİR AK Parti Gurubu adına söz alan Meclis Üyesi Halil Durankuş ise, İstanbul Sözleşmesinin yürürlüğe girmesinden feshedilmesine kadar geçen sürede kadına yönelik şiddet azalmadığı gibi artmaya devam ettiğine dikkati çekerek, feshedilmesindeki temel amaçlara değindi.

Manisa'da kartlı sayaçtan mekanik sayaca geçerken ne yapmalı? Manisa'da kartlı sayaçtan mekanik sayaca geçerken ne yapmalı?
Bursa Teknik Üniversitesi Arama Konferansı’nın açılışı gerçekleşti Bursa Teknik Üniversitesi Arama Konferansı’nın açılışı gerçekleşti
“Manisa’nın tüm değerlerine sahip çıkacağız” “Manisa’nın tüm değerlerine sahip çıkacağız”
Bursa'dan TEKNOFEST'e rekor katılım Bursa'dan TEKNOFEST'e rekor katılım
Bursa İnegöl'ün trafiğine MODEF ayarı Bursa İnegöl'ün trafiğine MODEF ayarı