İzmir Karabağlar Belediyesi’nden ‘Eğitim Kart’


Gündem 7.07.2021 10:00:00 0
İzmir Karabağlar Belediyesi’nden ‘Eğitim Kart’

İzmirin Karabağlar Belediye Meclisi, eğitim öğretim döneminde öğrenci ve ailelerine destek amaçlı dağıtılacak "Eğitim Kart"lar ile aile bütçelerine destek olurken, ilçe esnafa da destek olacak hizmet protokolünün ön adımını attı.

İZMİR (İGFA) -Karabağlar Belediye Meclisinin temmuz ayı ikinci toplantısı yapıldı. Ana hizmet binasındaki meclis salonunda gerçekleştirilen toplantıyı, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu yönetti.

CHP İlçe Başkanı Mehmet Türkbay, AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Emre Külekçi, MHP İlçe Başkan Yardımcısı Uğur Durmazın da katıldığı toplantıda, Karabağlar Belediyesi ile İzmir Kitap ve Kırtasiyeciler Odası arasında düzenlenecek ortak hizmet işbirliği protokolünün kabulü ve imzalanması için Başkan Selvitopuna yetki verilmesi, oybirliğiyle kabul edildi. Bu kapsamda Karabağlar Belediyesi, geçen yıllarda olduğu gibi bu eğitim öğretim döneminin başında da ilkokula başlayacak çocuklara, eğitim desteğinde bulunacak. Öğrenci velilerine, ilçedeki kırtasiyecilerden alışveriş yapmaları koşuluyla içinde belli bir miktar para yüklenmiş “Eğitim Kart” dağıtılacak.

Başkan Selvitopu, geçen eğitim öğretim dönemi başında okula başlayan yaklaşık 3 bin çocuğa kırtasiye yardımı yaptıklarını belirterek, Sosyal Destek Kartı uygulamasıyla ilçede yaşayan 2 bin 377 hanenin hesabına, her ay düzenli para yatırıldığını anımsattı. Başkan Selvitopu, İzmir Kitap ve Kırtasiyeciler Odamızla yapacağımız işbirliği sayesinde de eğitime desteğin yanı sıra esnafımızın bütçesine de katkı koymuş olacaklarını söyledi.

NASREDDİN HOCA HAZIRLANIYOR

Toplantıda, yapımı tamamlanan Uzunderedeki Nasreddin Hoca Çocuk Kültür Bilim Merkezi’nde “Sergi Kiralanması İşi”nin 5393 sayılı Kanunun 67. maddesine istinaden yıllara sari ihale edilerek üçüncü şahıslara gördürülmesine ilişkin komisyon raporları, oy çokluğuyla kabul edildi. Başkan Selvitopu, merkezi yeni eğitim öğretim yılının başında çocukların hizmetine sunmayı amaçladıklarını belirterek, ilgili yasalar gereği bu meclis kararına ihtiyaç duyulduğunu söyledi.


Dış Ticaret rakamları açıklandı... İhracatta Almanya, ithalatta Rusya önde Dış Ticaret rakamları açıklandı... İhracatta Almanya, ithalatta Rusya önde
Başkan Yalçın; “İmkanlarımızı çocuklarımıza seferber ediyoruz” Başkan Yalçın; “İmkanlarımızı çocuklarımıza seferber ediyoruz”
Oyak Renault'un deneyimli isimleri öğrencilerle buluştu Oyak Renault'un deneyimli isimleri öğrencilerle buluştu
Interpolün aradığı iki zanlı İstanbul'da yakalandı Interpolün aradığı iki zanlı İstanbul'da yakalandı
Kayseri’de Spor A.Ş. 2’nci bahar dönemi spor okulları kayıtları başladı Kayseri’de Spor A.Ş. 2’nci bahar dönemi spor okulları kayıtları başladı