İzmir Karabağlar’da 6 ayda bin 500’e yakın hayvan kısırlaştırıldı


Gündem 16.06.2021 09:00:00 0
İzmir Karabağlar’da 6 ayda bin 500’e yakın hayvan kısırlaştırıldı

İzmirde Karabağlar Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri pandemiye rağmen 2021in başından bu yana sokakta başıboş dolaşan bin 500e yakın hayvanı kısırlaştırarak yaşam alanlarına geri bıraktı.

İZMİR (İGFA) - Karabağlar Belediyesi Hayvan Sağlığı Merkezlerinde, ilçe sınırları içerisinde vatandaşlar tarafından randevu alınarak getirilen sokak hayvanlarının yanı sıra ilçede bulunan başıboş hayvanları kısırlaştırma işlemlerini de yapılıyor.

2021 yılının ilk 6 ayında hız kesmeden kısırlaştırma işlemlerine steril ortamda devam eden ekipler hayvan nakillerinin sürelerini de önemli ölçüde azalttı. Karabağlar Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, Tahsin Yazıcı Mahallesindeki Nazım Hikmet Hayvan Sağlığı Merkezi, Uğur Mumcu Parkı içindeki Üçyol Hayvan Sağlığı Merkezi ve Uzunderede bulunan Veteriner İşleri Müdürlüğünde, son teknolojik cihazlarla hizmet veriyor.

“Hayvan dostu kent” olarak can dostlara sağlıklı ve nitelikli hizmet vermeye devam edeceklerini söyleyen Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, “Hayvanlarla aynı yaşamı paylaşıyoruz. Nakil araçlarımız ve uzman kadromuzla can dostlarımızın her zaman yanındayız” dedi.


Başkan Başdeğirmen: Sorumluluğumuz daha fazla Başkan Başdeğirmen: Sorumluluğumuz daha fazla
SOSYAL YARDIM ÖDEMELERİNE YÜZDE 45 ZAM! SOSYAL YARDIM ÖDEMELERİNE YÜZDE 45 ZAM!
TGC'nin 'Gazetecilik Başarı Ödülleri' sahiplerini buldu TGC'nin 'Gazetecilik Başarı Ödülleri' sahiplerini buldu
Tombul ve Aktaş’tan Başkan Zeyrek’e ziyaret Tombul ve Aktaş’tan Başkan Zeyrek’e ziyaret
Bakan Güler, TRT Çocuk Korosu ile buluştu Bakan Güler, TRT Çocuk Korosu ile buluştu