İzmir Karabağlar’da çocukların buluşma mekanı


Gündem 27.07.2021 09:30:00 0
İzmir Karabağlar’da çocukların buluşma mekanı

İzmirde Karabağlar Belediyesi Reşat Nuri Güntekin Çocuk Kitaplığı, yaz tatilini okuyup öğrenerek değerlendirmek isteyen çocukların buluşma adreslerinden biri oldu.

İZMİR (İGFA) - Yaşamının bir bölümünü Karabağlar’da geçiren edebiyatımızın usta kalemlerinden Reşat Nuri Güntekin’in adını taşıyan kitaplık, Çalıkuşu Mahallesi’nde bulunuyor. Güntekin’in “Dudaktan Kalbe” romanının bir bölümünü de kaleme aldığı Kilimtepe Parkı içindeki kitaplıktan, her yıl binlerce çocuk yararlanıyor.

Yaklaşık 150 yıllık ve mimari dokusuyla dikkat çeken tarihi taş binada yer alan kitaplık, zengin bir arşive sahip. Kitaplığa üye olan çocuklar, beğendikleri kitapları 10 gün içerisinde teslim etmek koşuluyla ödünç alabiliyor. Dileyen çocuklar da eserleri kitaplığın sessiz ortamında okuyabiliyor.

Çocuk kitaplığına üye olmak isteyenler, öğrenci belgesi, 2 fotoğraf ile başvuru yapabiliyor. Haftanın 5 günü mesai saatleri içerisinde açık olan kitaplıktan, tüm çocuklar ücretsiz yararlanabilirler.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı