İzmir Karabağlar’da Uzundere Meydanı için ilk kazma vuruldu


Gündem 19.06.2021 09:30:00 0
İzmir Karabağlar’da Uzundere Meydanı için ilk kazma vuruldu

İzmirde Karabağlar Belediyesi, Uzundere Meydanı ve çevresinin düzenlemesine başladı. Bu kapsamda yüklenici firmanın ekipleri, alana ilk kazmayı vurdu.

İZMİR (İGFA) - Karabağlarda çalışmalar kapsamında 1670 metrekare yüzölçümündeki köy meydanıyla, kütüphane, muhtarlık ve spor kulübü binalarının bulunduğu alan baştan sona yenilenecek. Çalışmalarda dinlenme, sosyal etkinlik, çocuk oyun ve yetişkin spor alanlarının yapılacağı köydeki üretici kadınların öncülüğünde perşembe günleri kurulan pazaryerindeki tezgâhlar da düzenleneceği bildirildi. Çalışmalar tamamlandığında, geçmişi 300 yıl öncesine dayanan köyün meydanı yeni bir görünüme kavuşacak.

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Uzundere’nin, Kavacık ve Tırazlı’yla birlikte Karabağlar’ın 3 köyünden biri olduğunu hatırlattı. Köylü kadınların öncülüğünde her perşembe kurulan yöresel ürün pazarının yoğun ilgi gördüğünü belirten Başkan Selvitopu, “Meydan projemiz, bu pazaryerinin düzenlenmesini de kapsıyor. Çalışmalar tamamlandığında meydan ve çevresi rahatlamış olacak” dedi.


Alemdar miniklerin bayram coşkusuna ortak oldu Alemdar miniklerin bayram coşkusuna ortak oldu
Başkan Uzun makamını Karakuş’a devretti Başkan Uzun makamını Karakuş’a devretti
Çayırova’da 23 Nisan coşkusu Çayırova’da 23 Nisan coşkusu
Minik dostlarından Başkan’a; ‘’Teşekkürler Tahir amca’’ Minik dostlarından Başkan’a; ‘’Teşekkürler Tahir amca’’
Kayserililer,  Gök Gözlem Evi ile uzayın derinliklerine yolculuk yaptı Kayserililer,  Gök Gözlem Evi ile uzayın derinliklerine yolculuk yaptı