İzmir Karabağlarda Kütüphaneler Haftası kutlandı

İzmirde 57. Kütüphane Haftası, Karabağlar Belediyesi tarafından Reşat Nuri Güntekin Kitaplığı’nda düzenlenen törenle kutlandı.


Gündem 29.03.2021 14:00:00 0
İzmir Karabağlarda Kütüphaneler Haftası kutlandı
İZMİR (İGFA)- Kilimtepe Parkı içinde yer alan kitaplığın bahçesinde gerçekleştirilen törene, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Yazar Sevgi Saygı, öğrenciler, kitap bağışçıları, meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Başkan Selvitopu, Sümerlerin yazıyı bulmasından bu yana kitabın ve kütüphaneciliğin önemini koruduğunu vurguladı. Dünyadaki diğer ülkelerle rekabet edebilmenin yolu, iyi eğitimden geçtiğini ifade eden Başkan Selvitopu, bunun da önemli bir parçasını kitaplar oluşturduğunu belirterek, okuma alışkanlığının kütüphaneler aracılığıyla tüm topluma yayılmasını sağlamak gerektiğini söyledi.

 

BAĞIŞÇILARA TEŞEKKÜR

Bu arada Reşat Nuri Güntekin Kitaplığı’na bağışta bulunanlara da teşekkür eden Başkan Selvitopu, “Önemli bir görevi yerine getirdiniz. Bilin ki bu kitaplardan Karabağlar’da okuyan, eğitim gören birçok öğrencimiz yararlanacak. Bu kitaplığımız mütevazıdır ama içi cıvıl cıvıl ve çok hareketlidir” dedi.


Yeşil Dönüşüm toplantısına sanayicilerden yoğun ilgi Yeşil Dönüşüm toplantısına sanayicilerden yoğun ilgi
Üniversite öğrencilerinden Mudanya'ya tarihi gezi Üniversite öğrencilerinden Mudanya'ya tarihi gezi
Vali Gökmen Çiçek Turizm Haftasını öğrencilerle kutladı Vali Gökmen Çiçek Turizm Haftasını öğrencilerle kutladı
A Milli Kadın Hentbol Takım'ın EURO 24'teki rakipleri belli oldu A Milli Kadın Hentbol Takım'ın EURO 24'teki rakipleri belli oldu
Isparta Belediyesi dalgıçları gölde temizlik çalışması yaptı Isparta Belediyesi dalgıçları gölde temizlik çalışması yaptı