İzmir Karabağlarda Uzundereye yeni meydan

İzmirde Karabağlar Belediyesi, geçmişi yaklaşık 300 yıl öncesine dayanan ve bugün mahalle statüsünde kalan Uzundere Köyü’nün meydanıyla çevresini düzenlemeye hazırlanıyor.


Gündem 28.03.2021 11:30:00 0
İzmir Karabağlarda Uzundereye yeni meydan
İZMİR (İGFA)- Proje kapsamında bin 670 metrekare yüzölçümündeki köy meydanıyla, kütüphane, muhtarlık ve spor kulübü binalarının bulunduğu alan baştan sona elden geçirilecek. Burada dinlenme alanları, sosyal aktivite alanları, çocuk oyun ve yetişkin spor alanları yapılacak. Ayrıca, köydeki üretici kadınların öncülüğünde perşembe günleri kurulan pazaryerindeki tezgâhlar da düzenlenecek. Satış yerlerinin üzeri kapatılacak.

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, hem Uzundere’de yaşayanların rahat etmelerini sağlamak hem de ekonomik yaşamlarına katkı sağlamayı amaçladıklarını belirterek, projenin yakında başlayacağını söyledi.

Kavacık ve Tırazlı’yla birlikte Karabağlar’ın 3 köyünden biri olan Uzundere’nin yüzlerce yıllık kendine özgü dokusunu korumak ve değerlerini geleceğe taşımayı hedeflediklerini vurgulayan Başkan Selvitopu, bu doğrultuda Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’yle birlikte Uzundere Kentsel Tasarım Projesi’nin hazırlandığını da hatırlattı.

Metin Külünk: “FETÖ ile masaya oturmak isteyen içerideki işbirlikçiler açığa çıkarılmalı” Eski İstanbul Milletvekili ve AK Parti kurucu isimlerinden Metin Külünk, FETÖ’ye ilişkin gizli görüşme iddialarına tepki gösterdi. Külünk, “Sayın Cumhurbaşkanımızı bu örgütle masaya oturmaya zorlamak isteyen içerideki işbirlikçile
Isparta Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Uluborlu’da Ramazan bereketini paylaştı Isparta Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Uluborlu Kutlubey Yurdu’nda öğrencilerimizle ilçedeki büyüklerimizi aynı iftar sofrasında buluşturarak Ramazan’ın paylaşma ve birlik ruhunu yaşattı.
Davraz kayak merkezi’nde turizm altyapısı güçleniyor Isparta Valiliği, Davraz Kayak Merkezi’nde hayata geçirilen yeni yatırımlarla turizm altyapısını güçlendirirken, ziyaretçi güvenliğini artırmayı ve bölgesel turizm ekonomisine katkı sağlamayı hedefliyor.
Antalya Manavgat’ta alkollü sürücüye 390 bin tl ceza Antalya’nın Manavgat ilçesinde meydana gelen kazada 116 promil alkollü olduğu belirlenen ve ehliyeti daha önce alkollü araç kullanmaktan alınan sürücü, üçüncü kez direksiyon başında yakalandı.
Serik’te Ramazan şöleni coşkusu Antalya Serik’te Gençlik ve Spor Bakanlığı koordinasyonunda düzenlenen Ramazan Şöleni, çocukların neşesi ve vatandaşların yoğun katılımıyla bayram havasında geçti.