İzmir Mendereste hobi bahçelerine yıkım uyarısı!

İzmir Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, yasaya aykırı olarak yapılan hobi bahçelerinin yıkımına başlanacak olması dolayısıyla vatandaşları uyardı.


Gündem 24.03.2021 14:30:00 0
İzmir Mendereste hobi bahçelerine yıkım uyarısı!

İZMİR (İGFA)- İzmirde 5 bine yakın hobi bahçesinin bulunduğu Menderes’te Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, vatandaşları hobi bahçeleri konusunda uyardı. Başkan Kayalar, tarım arazilerinin hobi bahçeleri gibi uygulamalarla bölünmelerinin engellenmesi, sahipli arazilerde izinsiz ağaç kesimiyle ilgili cezaların artırılmasını içeren kanun teklifinin TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaşmasının ardından yasaya aykırı olan yapıların yıkılacağını kaydetti.

YASA UYGULANACAK

Hobi bahçeleriyle ilgili olarak kanunun çıkması sonrası Valilik tarafından gerekli işlemlerin yapılmasının istendiğini belirten Başkan Kayalar, en çok hobi bahçesinin olduğu ilçelerden biri olduklarını kaydederek, "Valilikten gelen yazı üzerine ilçemizde bulunan hobi bahçelerine ceza kesmek zorunda kaldık. Şimdi de yıkıma başlayacağız. Önümüzdeki aylarda bu yapılar planlı şekilde, program dahilinde yıkılacak. Vatandaşlarımızın da hobi bahçelerine itibar etmemesini istiyoruz. Lütfen bu konuda dikkatli olsunlar” diye konuştu.

HOBİ BAHÇELERİ İLE İLGİLİ YASA EKİM AYINDA YASALAŞMIŞTI

Hatırlanacağı gibi, hobi bahçeleri hobi olmaktan çıkarak rant olayına dönüşüp tarımsal üretimi tehdit eder boyuta ulaşınca Tarım ve Orman Bakanlığı bir yasa çıkarmak zorunda kalmıştı. TBMM Genel Kurulunda, tarım arazilerini hobi bahçeleri gibi uygulamalarla satan ve pazarlayanlara hapis ile idari para cezası getiren ve gıda, tarım ile orman alanında düzenlemeler içeren yasa teklifi kabul edilerek geçtiğimiz Ekim ayında yasalaşmıştı. Kanuna göre tarım arazilerini hobi bahçeleri aracılığıyla bölüp satan ve pazarlayanlara bir yıldan 3 yıla kadar hapis cezası getirilmiş, tarım arazilerinde plan ve projelere aykırı hareket edenlerin valiliklerce tespit edilerek sorumlu kişi ve kurumlara bin liradan az olmamak kaydıyla bozulan arazinin metrekaresi üzerinden metrekare başına 10 TL idari para cezası kesileceği duyurulmuştu. 


Muratpaşalılar Turunç Masa’yı anlattı Muratpaşalılar Turunç Masa’yı anlattı
Globalde nükleer ve güneş enerjisi yükselişte Globalde nükleer ve güneş enerjisi yükselişte
“23 Nisan’da tüm çocuklar gülmeli” “23 Nisan’da tüm çocuklar gülmeli”
Ferruh Duygu Spor Sahasında hummalı çalışma Ferruh Duygu Spor Sahasında hummalı çalışma
Manisa'da 484’üncü Mesir Festivali’nin tanıtımı yapıldı Manisa'da 484’üncü Mesir Festivali’nin tanıtımı yapıldı