İzmirli Laranın Göbeklitepe resmine Japonya’dan ödül

UNESCO Dünya Mirası Listesindeki Göbeklitepeyi anlattığı resimle 21inci Kanagawa Çocuk Resim Yarışmasından ödül kazanan 10 yaşındaki Lara Turan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyeri ziyaret etti.


Gündem 21.04.2021 11:00:00 0
İzmirli Laranın Göbeklitepe resmine Japonya’dan ödül
İZMİR (İGFA)- Japonya 21inci Kanagawa Çocuk Resim Yarışmasında, UNESCO Dünya Mirası Listesindeki Göbeklitepeyi anlattığı resimle Kanagawa ödülüne layık görülen İzmirli Lara Turan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyeri ziyaret etti. Göbeklitepenin eski ve yeni halini çizdiği ödüllü resminin bir kopyasını Başkan Tunç Soyere hediye eden dördüncü sınıf öğrencisi Lara, 56 farklı ülkeden 8 bin 62 eserin katıldığı yarışmada Türkiyeden ödül kazanan tek isim oldu.
GÖBEKLİTEPEYİ HİÇ GÖRMEDİ Ziyarette Lara’ya anne Ecehan Turan ve babası Polat Turan eşlik etti. Hiç görmediği Göbeklitepeyi çizmek istediğini ve bunun için de internetten araştırma yaptığını söyleyen Lara, “Resimde tarihi alanın eski hali ile şu anda arkeologların ortaya çıkardığı halini anlatmak istedim. Göbeklitepeyi merak ediyordum” dedi.  Başkan Soyer ise Larayı tebrik ederek, boya seti hediye etti.

Bedeninize kulak verin! Bedeninize kulak verin!
Aleyna Tilki doğum gününü sahnede kutladı Aleyna Tilki doğum gününü sahnede kutladı
Orta Anadolu Kalkınma Ajansı yatırım ve yatırımcının yanında Orta Anadolu Kalkınma Ajansı yatırım ve yatırımcının yanında
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
KO-MEK otomotiv sektörüne can suyu oluyor KO-MEK otomotiv sektörüne can suyu oluyor