İzmit, kayıp şehir Nikomedianın onayını bekliyor

Kocaelide büyük bir çaba ve emek ile Kayıp Şehir Nikomedia üzerine çalışan İzmit Belediyesi, Çukurbağ Kazı Alanı için Bakanlıktan haber bekliyor.


Gündem 21.04.2021 10:30:00 0
İzmit, kayıp şehir Nikomedianın onayını bekliyor
Ufuk BAĞAN (HÜR KOCAELİ)İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, kentin kültür turizmini geliştirmek ve tarihi mirasa sahip çıkmak adına Kayıp Şehir Nikomedia’yı gün yüzüne çıkarma çalışmaları üzerine geçtiğimizgünlerde bir basın açıklaması gerçekleştirerek kamuoyunu bilgilendirdi.
2019 yılının ikinci çeyreğinden itibaren Kültür ve Turizm Bakanlığı ve ilgili kurumlarla yazılı ve sözlü görüşmeler sürmesine rağmen Bakanlıktan henüz haber gelmedi.
Başkan Hürriyet, Çukurbağ Kazı Alanı’nda yapılacak bilimsel kazı, konservasyon ve arkeopark projeleri için sponsor olma talebini de içeren bir protokol hazırlandığını belirtti. Emeklerin karşılık bulması adına Bakanlıktan onay geldiği takdirde kente ve Kocaelilere değer katacak tarihi miras gün yüzüne çıkacak.

Göynük pazar alanı tamamlanıyor Göynük pazar alanı tamamlanıyor
Başkan Başdeğirmen ‘minibüs ve 5 liraya ulaşım’ vaatleriyle ilgili konuştu: Ezbere, bilmeden, görmeden konuşuyorlar Başkan Başdeğirmen ‘minibüs ve 5 liraya ulaşım’ vaatleriyle ilgili konuştu: Ezbere, bilmeden, görmeden konuşuyorlar
ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak