İzmit’te sosyal yaşama katılan hastalar Alzheimer Yaşam Evi’nde çok mutlu


Gündem 8.07.2021 16:00:00 0
İzmit’te sosyal yaşama katılan hastalar Alzheimer Yaşam Evi’nde çok mutlu

Kocaeline bağlı İzmit Belediyesinin, Alzheimer hastalığıyla mücadele veren vatandaşların sosyal, ruhsal ve bedensel açıdan desteklenmesi amacıyla hizmete açtığı Alzheimer Yaşam Evi’nden faydalananlar memnuniyetini dile getirdi.

KOCAELİ (İGFA) -

İzmit Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve Kocaeli’de bir ilk olan Alzheimer Yaşam Evi’nde hastalar, zihinsel egzersiz odası, spor alanı, müzik ve resim gibi sanatsal aktivite alanlarından yararlanarak hastalığın etkilerini azaltmak için uzmanlarla birlikte mücadele veriyor. Alzheimer hastaları sosyal hizmet uzmanı, hemşire ve yaşlı bakım teknikeri ile birlikte alanında uzman kişilerden destek alıyor. 2 haftadır Alzheimer evinde vakit geçirerek hastalığın etkinlerini azaltmak adına mücadele eden Alzheimer hastaları ve aileleri hizmetten duydukları memnuniyeti dile getirdi. 

“NEDEN KOCAELİ’DE YOK DİYORDUK”

Alzheimer Yaşam Evi’nden ücretsiz destek alan Alzheimer hastası Fadime Karagöz’ün eşi Ahmet Karagöz, “Bekirdere’de oturuyorum. 3 çocuk babasıyım. Eşim Fadime Hanım Alzheimer hastası, bizlere de burayı tavsiye ettiler. Bu 2’nci haftamız, inşallah sizlerin ve doktorumuzun sayesinde bu hastalığı yeneceğiz. 1 senedir bu hastalıkla uğraşıyoruz. Bizler daha önce çok araştırma yaptık. İstanbul’da ve Manisa’da Alzheimer Yaşam Merkezleri vardı, biz de neden olmasın diyorduk. Yapanlardan, yaptıranlardan Allah razı olsun. Başkanımıza teşekkür ediyoruz, eline sağlık. Biz çalışanın yanındayız, dürüstün yanındayız” dedi.  

BAŞKANIMIZI ÇOK SEVİYORUZ

İzmit Belediyesinin kurmuş olduğu Alzheimer Yaşam Evi’nde hemşirelik görevini üstelenen alanında uzman isim Emine Nuray Özkum, “Daha önce farklı yerlerde hemşirelik yaptım, ardından buraya başladım. Demans hastalarıyla daha önce çalışmalarım olmuştu. Hastalarımız bizlerden çok memnun. Hasta yakınları hep; ‘Kocaeli’de Alzheimer merkezi niye yok’ diye sorular soruyorlardı. Burayı faaliyete geçirenlere çok teşekkür ederiz. Bu çalışmalarımızı daha da ileri seviyelere taşıyacağız. Başkanımızı çok seviyoruz, buranın temelini attığı için çok teşekkür ederiz. Umarım 2’nci ve 3’üncü şubelerimizi de açarız.” dedi.


Başkan Hürriyet ilk mecliste alkışlarla karşılandı Başkan Hürriyet ilk mecliste alkışlarla karşılandı
Başkan Şadi Özdemir CHP Yerel Yönetimler Çalıştayı’na katıldı Başkan Şadi Özdemir CHP Yerel Yönetimler Çalıştayı’na katıldı
Manisa Büyükşehir İtfaiyesi fırtına mesaisinde Manisa Büyükşehir İtfaiyesi fırtına mesaisinde
Talas’ta bu pazar ‘Maharetli Eller’in günü Talas’ta bu pazar ‘Maharetli Eller’in günü
Başkan Arı Lale sanayide Başkan Arı Lale sanayide