KADES en çok indirilen üçüncü uygulama

İçişleri Bakanlığınca geliştirilen Kadın Destek Uygulaması (KADES), Türkiye’de en fazla kullanıcıya sahip çevirim içi mağaza Google Play Store’da yaşam alanında en fazla indirilen 3’üncü uygulama oldu.


Gündem 6.04.2021 13:00:00 0
KADES en çok indirilen üçüncü uygulama
BURSA (İGFA) - İçişleri Bakanlığının kadınların acil durumlarda tek tuşla kolluk kuvvetlerinden yardım isteyebilmesi için geliştirilen KADES’e ilgi her geçen gün artıyor.
 
Uygulama, Türkiye’de en fazla kullanıcıya sahip çevirim içi mağaza Google Play Store’da en çok indirilen uygulamalar arasında 3’üncü oldu. Bugüne kadar 1 milyon 941 bin 315 kadın tarafından cep telefonuna indirlen KADES uygulaması üzerinden 106 bin 176 ihbarda bulunulurken, bunlardan 54 bin 922 asıllı ihbara müdahale edildi.
 
Öte yandan KADES ile ilgili yapılan ankete katılan kadınların yüzde 90’ı, uygulamanın kendilerine güven verdiği belirilendi. Kadın ve çocukların fiziksel, psikolojik ve cinsel şiddete karşı korunmasını amaçlayan KADES, IOS ve Android marketlerden akıllı telefonlara ücretsiz indiriliyor. Uygulamada konum bilgisinin mutlaka açık olması gerekiyor. Şiddete maruz kalındığında veya şiddete maruz kalma ihtimallerinde ekranda bulunan ’yardım’ butonuna basarak en yakın kolluk personelinin bölgeye ulaşması sağlanıyor.

ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Nevşehir Çevre Yolu Projesi’nin ihalesi yıl sonuna kadar yapılacak Nevşehir Çevre Yolu Projesi’nin ihalesi yıl sonuna kadar yapılacak
Melikgazi’de Sağlık Turizmi Projesi ile iyileşirlen keşfedin, keyif alın, dinlenin Melikgazi’de Sağlık Turizmi Projesi ile iyileşirlen keşfedin, keyif alın, dinlenin
Bursalı popçudan renkli klip Bursalı popçudan renkli klip
Özmen, köy okulunda iyilik yolcularını anlattı Özmen, köy okulunda iyilik yolcularını anlattı