Kamil Karabörk’ten uyuşturucuya taviz yok


Gündem 10.07.2021 10:30:00 0
Kamil Karabörk’ten uyuşturucuya taviz yok

Şehirleri anlamlı ve vasıflı kılan, çoğu zaman güvenli kılan insanlar vardır. Bu insanlar benim gözümde erdemli insanlardır. Varlıkları şehrin psikolojisini düzeltir, duruşları geleceğe umutla bakmamızı sağlar.

Hele bir de bu insanların işi gücü bu memlekete kendisini adamak, hizmet etmek, mesai mefhumunu toprağa gömüp, soluduğu şehrin havasının temiz olmasına katkı sunmak ise benim için ayrı bir değeri ve önemi vardır.

İşte böyle insanların yaşı büyük ya da küçük olsun fark etmez, her zaman elini öperim. Meslek hayatım borunca bu şehirde çok idareciler gördüm, huysuz idareci, çalışkan idareci, babacan idareci vb. her türlüsünü gördüm özetle!

1980 darbesini yaşadım. O tarihte, şehirdeki yöneticilerin hepsinin nasıl bir anda darbe yönetiminin emrine girdiğine şahit olan biriyim. Valisinden, emniyet müdürüne kadar tüm yöneticilerin nasıl sessiz sedasız bir şekilde koltuğunu darbe zihniyetine teslim ettiğini iyi bilirim. Bu nedenle 15 Temmuz’daki direniş belki de benim için bu ülkenin Kurtuluş Savaşı ve Çanakkale Savaşı’ndan sonraki en büyük direnişidir. Hiç şüphesiz süreçte, işgalci zihniyetin FETÖ elemanları marifetiyle nasıl ülkeyi işgal edeceği planlarının bire bir deşifre edilmesiyle, o günün anlamı benim için çok büyüktür.

Önceki gün Kayseri Emniyet Müdürü Kamil Karabörk’ü makamında ziyaret ettim. Çok güzel çalışmalar yaptıklarını anlattı.60 kişilik bir ekip kurduklarını olaylara anında müdahale edildiğini anlattı. Uyuşturucu konusunda hiç taviz verilmediğini söyleyen Karabörk, şehrimizde bunun ticaretini yapanların Afganlılar olduğunu söyledi. Sürekli sahada polisin olduğunu zaman zaman mahalleri kendisinin gezdiğini vurgulayan Kamil Karabörk, “Bağımlı kişiler için mücadele etmek bizim asli görevimizdir. Bir kişinin bile heba edilmesi, bir kişinin bile bir anlamda gözümüzden kaybolmasına asla müsaade etmeyiz” dedi. Kayseri Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, uyuşturucu  mücadele kapsamında mahalle muhtarları ile annelerle ile bir araya geldiklerinin altını çizdi.

Benim için sıradan bir emniyet müdürü değildir Kamil Karabörk… Milletiyle hemhal olmuş, fakiri fukarası olan, garibanı koruyup kollayan, suçlulara taviz vermeyen önemli yöneticidir aynı zamanda…

 İnsanı vasıfların en denli mühim olduğunu, yüreklere girmenin ne denli gerekli olduğunu, tüm meslektaşlarına nakşeden bir isimdir Kamil Karabörk…

Kimileri Kamil Karabörk’e çok başarılı bir emniyet müdürü olarak bakabilir. Öyledir de… Ama bu özelliğinin yanında her yöneticide olmayan bir hasleti vardır. O da yüreği ile meselelere yaklaşmasıdır.

Geçtiğimiz günlerde emniyet basın bürosundan gelen aylık yaptığı çalışmaların sayısal verileri, suçlulara aman verilmediğini ortaya çıkardı. Ayrıca emniyet teşkilatının her ferdinin çok sevdiği emniyet müdürlerini mahcup etmemek için çok önemli operasyonlara imza atan ekinin başındaki isimdir Kamil Karabörk

Yüreği ile şehrine aşkla hizmet eden tüm yöneticilere ve elbette ki Sayın Kamil Karabörk’e memleketim adına bir kez daha şükranlarını sunuyorum.


Modacı Özlem Değirmen’den bayramda şıklık tüyoları Modacı Özlem Değirmen’den bayramda şıklık tüyoları
Hitachi Astemo Türkiye’de Mesut Sancaklı dönemi Hitachi Astemo Türkiye’de Mesut Sancaklı dönemi
Kültürel 5 bin 'GençKart'landı! Kültürel 5 bin 'GençKart'landı!
Başkan Büyükkılıç, KAYÜ’de öğrencilerle iftar sofrasında buluştu Başkan Büyükkılıç, KAYÜ’de öğrencilerle iftar sofrasında buluştu
Kocaeli'de çiftçinin yüzü gülüyor Kocaeli'de çiftçinin yüzü gülüyor