Kantinci Esnafı Mafya değil Eğitimin bir parçasıdır


Gündem 27.03.2021 21:42:00 0
Kantinci Esnafı Mafya değil Eğitimin bir parçasıdır

TRT ekranlarında yayınlanan SEKSENLER dizisinde yaratılan Kantinci tiplemesinin seyircide oluşturduğu kantin açma ve işletme usüllerine yönelik algının yanıltıcı ve toplum içinde kantinlere yönelik olumsuz önyargıları pekistirici nitelikte olduğu dikkatimizi çekmiştir. 

 
Pandemi sürecinde eğitim öğretime ara verildiği şu dönemde okul kantinlerinin uzun süredir kapali olması ve kantinci esnafının yaşadığı mağduriyeti gündeme getirme çabamızın ekranlardaki bu temsille olumsuz etkilenebileceği kanaatindeyiz.
 
Okulların ayrılmaz bir parçası olan kantinler eğitim ve öğretim hayatını renklendiren, denetlenen, sosyal yapılardır. Kantinci esnafı da duyarlılıkla işlerini yapan eğitim neferlerindendir. 
 
Geleceğimizin teminatı yavrularımızın okulların çevresinde,kantinlerimizde satışa uygun olmayan gıdalara yönlendirilmesi ile yıllardır obezite ile mücadele kapsamında Sağlık Bakanlığı'nın çalışmalarını hiçe sayarak çocuklarımız ve velilerimiz yanlış yönlendirilmektedir.
 
Her ne kadar gerçeği yansıtmadığı aşikar olsa da mafyavari bir kantinci temsilinin tarafımızca uygunsuz bulunduğunu, bu sürece aracı olan TRT yöneticilerini, yapımcılarıni, senaristleri ve oyuncularını uyarma gereği htiğimizi belirtmek isteriz. 
 
Mizahın ve sanatın toplum kanaatini gerçekçi ve doğru yönde etkiliyecek biçimde kullanılmasını temenni eder bir devlet kanalı olarak TRT ekranlarının bu misyondan sorumlu olduğunu hatirlatmak isteriz.
 
Kamuoyuna Önemle Duyurulur.
 
Okan FIRAT 
Genel Başkan

Kayseri'de çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler Kayseri'de çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler
ABD'li heyet Türkiye'de ABD'li heyet Türkiye'de
Depremzade öğrenciye veda etkinliği  Depremzade öğrenciye veda etkinliği 
Ece Seçkin'den Türkiye'de bir ilk Ece Seçkin'den Türkiye'de bir ilk
Borcunuzu ödemek için dolandırıcıların tuzağına düşmeyin Borcunuzu ödemek için dolandırıcıların tuzağına düşmeyin