Karsan’a ‘üstün ihracat’ başarısı ödülü


Gündem 3.07.2021 11:30:00 0
Karsan’a ‘üstün ihracat’ başarısı ödülü

Toplu taşıma sistemleriyle kentlere modern ulaşım çözümleri sunan Karsan, Türkiye otomotiv endüstrisinin ihracatına yaptığı katkılardan dolayı ödüle layık görüldü.

BURSA (İGFA) - Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliğinin (OİB), otomotiv sektörünün 2020 yılında ihracat şampiyonu olmasına katkıda bulunan OİB üyesi firmalarına verdiği ödül kapsamında Karsan, Altın İhracat Ödülünü aldı.

2020 yılında en fazla ihracat yapan otomotiv firmaları arasında olan Karsan adına ödülünü OİB Yönetim Kurulu Üyesi Cenk Uğur Sermetten alan Karsan CEOsu Okan Baş, pandemi sebebiyle üretim ve ihracatta duraksamaların yaşandığı 2020 yılında, odağımızı yüksek teknolojili elektrikli araçların ihracatına verirken, içten yanmalı araçların ihracatıyla birlikte iç pazarın taleplerine de yanıt verdiklerini kaydetti. Bu dönemde, bir yandan elektrikli ürün gamımız Avrupanın pek çok noktasında durmaksızın çalışırken, diğer yandan ana odağın elektrikli ve son olarak da Avrupa ve Amerikanın ilk seri üretim seviye 4 otonom aracımızla ilgili çalışmaları hızlandırdıklarını belirten Baş, "Başta Avrupa olmak üzere farklı ülkelerde oluşturduğumuz bayi ağı ve birçok kârlı alana yaptığımız yatırımlarla, ihracatımızı ilerletmeye ve faaliyet kârımızı artırmaya devam ediyoruz. Çalışmalarıyla otomotiv sektörüne önemli katkılarda bulunan Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliğine bu anlamlı ödül için teşekkür ederiz" dedi.


O kişilerin ehliyetinde sorun yok! O kişilerin ehliyetinde sorun yok!
Lalapaşa'da 5 düzensiz göçmen yakalandı Lalapaşa'da 5 düzensiz göçmen yakalandı
Çocuk Korosu izleyicilerden tam not aldı Çocuk Korosu izleyicilerden tam not aldı
DEVA'lı Şahin avukatların taleplerini dile getirdi DEVA'lı Şahin avukatların taleplerini dile getirdi
Muratpaşa Belediyesinin DJ’lik kursuna yoğun ilgi Muratpaşa Belediyesinin DJ’lik kursuna yoğun ilgi