Gündem

Gündem Haberleri

KASKİ’den bayram öncesi uyarı


Gündem 17.07.2021 16:00:00 0
KASKİ’den bayram öncesi uyarı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada kurban atıklarının, oluşabilecek tıkanmaları önlemek adına kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarına atılmaması konusunda gerekli hassasiyetin gösterilmesi uyarısında bulunuldu. 

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
KASKİ Genel Müdürlüğü, Kurban Bayramı’na sayılı günler kala yazılı bir açıklama yaparak, olası bir olumsuzluğun yaşanmaması adına kurban atıklarının kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarına atılmaması gerektiği konusuna vurgu yaptı.   

KASKİ Genel Müdürlüğünce konu ile ilgili yapılan yazılı açıklamada, kurban atıklarının kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarına ciddi zararlar verdiği, bununla birlikte de ortaya istenmeyen sonuçların çıkabileceği dile getirildi. 

Zaman zaman kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarına, çöp ve benzeri atıkların atılmasından kaynaklı bazı olumsuzlukların yaşandığının altının çizildiği açıklamada, “Özellikle Kurban Bayramında kurban atıklarının söz konusu yerlere atılması ile hatlar tıkanıyor. Bununla birlikte de yağış durumunda tıkalı hatlardan kaynaklı ciddi su baskınları ile karşı karşıya kalınıyor. Lütfen ilerde herhangi bir sıkıntı ile karşı karşıya kalmamak için bu konuda gerekli hassasiyeti gösterelim. Kurban atıklarını, kurban kesim yerlerinde gösterilen uygun yerlere bırakalım. Vatandaşlarımızın rahat ve huzurlu bir bayram geçirebilmeleri adına bayram boyunca teyakkuzda olacağız. Sizlerden gelen talepler doğrultusunda içme suyu ve kanal arızalarına anında müdahale edeceğiz. Bu vesileyle vatandaşlarımızın ve tüm İslam âleminin Kurban Bayramı’nı tebrik ediyoruz" ifadelerine yer verildi. 

Diğer yandan vatandaşlar, bayram süresince içme suyu ve kanalizasyonla ilgili her türlü taleplerini 185 KASKİ Çağrı Merkezi’ne 7/24 iletebilecekler.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Başkan Altay: "Gençlerle bağımız en büyük kazanımımız” Başkan Altay: "Gençlerle bağımız en büyük kazanımımız”
İstanbul'da İmamoğlu çifti İSMEK kursiyerleriyle buluştu İstanbul'da İmamoğlu çifti İSMEK kursiyerleriyle buluştu
Bursa'da sahte imzayla sendika üyeliğine suç duyurusu Bursa'da sahte imzayla sendika üyeliğine suç duyurusu
Anavatan Partisi'nden Adana'da tarihi destek Anavatan Partisi'nden Adana'da tarihi destek