Kayseri Büyükşehir’den Yeraltı Çarşısı’na büyük yatırım


Gündem 29.05.2021 09:30:00 0
Kayseri Büyükşehir’den Yeraltı Çarşısı’na büyük yatırım

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, 10 milyon TL yatırımla Yeraltı Çarşısı’nın modern ve çağdaş bir alışveriş merkezi kimliğine kavuşacağını söyledi.

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükılıç, Kayseri’nin ticari dokusunun önemli merkezlerinden Yeraltı Çarşısı’nda başlattıkları 10 milyon TL tutarındaki çalışmaları yerinde denetleyerek, esnafla görüştü. Yeraltı Çarşısı’nın daha modern ve çağın koşullarına uygun bir alışveriş merkezi olacağını dile getiren Başkan Büyükkılıç, “Esnaflarımızın da istekleri doğrultusunda birçok çalışma başlatıldı. Havalandırmasıyla, ısıtmasıyla, soğutmasıyla, aydınlatması ve mekanik işleriyle adeta modern alışveriş merkezi olacak” dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Yeraltı Çarşısı’nda Büyükşehir Belediyesi’nce yürütülen dönüşüm ve teknik yenileme çalışmalarını takip etti. Yaptığı incelemede, çalışmalar hakkında bilgi alan Başkan Büyükkılıç, ayrıca esnafları da ziyaret ederek, hem hayırlı işler ve bol kazançlar temennisinde bulundu, hem de onların istek ve taleplerini dinledi. 

TİCARETİN KALBİ YER ALTI ÇARŞISI’NA 10 MİLYON’LUK YATIRIM

Yeraltı Çarşısı’nın Kayseri’nin merkezinde olduğunu ve şehir için çok kıymetli olduğunu ifade eden Başkan Büyükkılıç, Büyükşehir Belediyesi teknik ekibinin, esnafların da istekleri doğrultusunda çarşının daha modern ve daha çağdaş bir yer olabilmesi için azami gayrette çalıştığını dile getirerek, şunları söyledi:“ Yeraltı Çarşısı bizim Kayseri’mizin gururu olan gerçekten merkezdeki en önemli çarşılardan birisi. 40 yıl önce yapılmış olan bir çarşı, o zamanki koşullarda albenisi çok yüksekti. Büyükşehir olarak 10 milyon TL tutarında bir çalışma başlattık.” 

“ADETA PANDEMİ FIRSATÇILIĞI YAPIYORUZ”

Tadilatların dört ayda tamamlanacağını söyleyen Büyükkılıç, pandemiyi fırsat bilerek, hafta sonları da çalıştıklarını, esnafların ve alış veriş yapanların mağdur olmaması için ise gündüz çalışma gerçekleştirmediklerini dile getirdi. Büyükkılıç, “İstişarelerin sonucunda buranın ihalesinin bir an evvel yapılıp, adeta modern bir alışveriş merkezi mantığında hayata geçirilmesi şart dedik. İnşallah dört ayda tamamlanacak. Burada toz toprak oluyor diye esnafımızı mağdur etmiyoruz. Gündüz çalışmalar yapılmıyor. Pandemi döneminde cumartesi, pazar full çalışıyoruz. Adeta pandemi fırsatçılığı yapıyoruz” diye konuştu. Başkan Büyükkılıç, daha sonra çarşıyı gezerek esnaflarla selamlaştı ve hayırlı işler temennisinde bulundu. Büyükkılıç’ın teknik gezisinde Etüt ve Projeler Dairesi Başkanı Ahmet Şeref Bahçecioğlu da hazır bulundu. Yeraltı Çarşısı’nda toplam 9 bin 488 metrekare inşaat alanında yapılan çalışmalar kapsamında mevcutta bulunan tavanlar, elektrik ve mekanik tesisatlar sökülerek, çarşının bütün elektrik panoları ve kabloları yenilenecek, yangın algılama sistemi ve LED aydınlatma armatürleri tesis edilecek. Mekanik anlamda soğutma, havalandırma sistemleri yapılacak. Mevzuata uygun yangın söndürme sistemi yapılarak, daha ferah ve güvenli bir ortam sağlanacak.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı