Gündem

Gündem Haberleri

Kayseri Mimar Sinan’ı unutmadı


Gündem 17.07.2021 16:30:00 0
Kayseri Mimar Sinan’ı unutmadı

Kayseri’nin bağrından çıkan Mimar Sinan’ı ölüm yıldönümünde rahmetle anan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde Mimar Sinan Müzesi ve Mimarlık Merkezi projesi ile bir kez daha yâd edeceklerini söyledi.

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Mimar Sinan’ın 433. ölüm yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Büyükkılıç mesajında, “Bugün bile hâlâ ayakta olan eserleri ile hizmetini sürdüren Ağırnaslı Mimar Sinan’ı rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum” dedi.

Dünyaya mâl olan Kayseri’nin gururu Mimar Sinan’ın ebediyete dek anılacağını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, mesajında, “17 Temmuz 1588’de hayatını kaybeden ve Kayseri’mizin gururu, bugün bile hâlâ ayakta olan modern yapılara meydan okuyan eserleri ile hizmet eden ve dünyaya mâl olan eşsiz değerimiz Mimar Sinan’ı vefatının 433. yıldönümünde rahmet, minnet ve saygı ile anıyorum” dedi.

Başkan Büyükkılıç mesajında ayrıca, Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde Mimar Sinan Müzesi ve Mimarlık Merkezi projesine de değinerek, “Türkiye’nin en büyük millet bahçesi olacak Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde Mimar Sinan Müzesi ve Mimarlık Merkezi’ni inşa edeceğiz. Bu sayede kendisine olan minnet borcumuzu kısmen de olsa eserlerini koruyup gözeterek ödeyeceğimiz cennet mekân Mimar Sinan’ı saygı, rahmet ve minnet ile andığımı bir kez daha yinelemek istiyorum.” ifadelerini kullandı.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı
Ece Seçkin sınırlarını aştı! Ece Seçkin sınırlarını aştı!
'Asansör İstanbul' ilk kez Mayıs'ta kapı açacak 'Asansör İstanbul' ilk kez Mayıs'ta kapı açacak