Kayseri sanayisinde yalın dönüşüm başlıyor

KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, hem Kayseri Model Fabrika, hem de Verimlilik Koordinasyon Ofisi aracılığı ile Kayseri sanayisinde yalın dönüşüm sürecini başlattıklarını açıkladı.


Gündem 16.03.2021 13:00:00 0
Kayseri sanayisinde yalın dönüşüm başlıyor

KAYSERİ (İGFA) - Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) ve Kayseri Ticaret Odası (KTO) ortaklığında, Erciyes Üniversitesi (ERÜ) ve Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) işbirliğinde Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) desteği ile yürütülen, Verimlilik Koordinasyon Ofisi Projesi Yalın Dönüşüm lansman toplantısı yapıldı.

KAYSO Başkanı Mehmet Büyüksimitci, proje kapsamında, Kayseri’de mobilya, elektrikli ev aletleri, fabrikasyon metal ürünler ve makine imalat sektörlerinde faaliyet gösteren toplamda 50 firmaya eğitim desteği verileceğini söyledi. Verimlilik Koordinasyon Ofisi ile Kayseri Model Fabrikanın koordineli bir şekilde çalışacağını belirten Başkan Büyüksimitci, her iki proje ile firmaların verimliliklerini artırmalarına ve rekabet güçlerini geliştirmelerine katkı sağlayacaklarını kaydetti.

Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy ise, üyelerinin menfaatleri doğrultusunda başlattıkları Verimlilik Koordinasyon Ofisi Proje ile firmaların verimliliğini ve rekabet güçlerini artırmayı hedeflediklerini söyledi. ORAN Genel Sekreteri Ahmet Emin Kilci, Verimlilik Koordinasyon Ofisi Projesinin Kalkınma Ajanslarının Türkiye’de uyguladıkları tüm projelerden farklı ve ilk olma niteliğini taşıdığını belirtti. Kilci,bu proje ile Kayseri’de 50 firmanın yalın dönüşümlerini sağlayarak, verimliliklerini artırmayı hedeflediklerini kaydetti.

Toplantıda ayrıca Kayseri Model Fabrika Genel Müdürü Salih Yalçın, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verirken, Yalın Enstitü Yönetim Kurulu Üyesi Erol Yakut, Yalın Enstitü Genel Sekreteri Ülkü Kulaç ve Yalın Enstitü Danışman Eren Artar, birer sunum yaparak, proje ve izlenecek yol hakkında bilgiler verdi.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı
Ece Seçkin sınırlarını aştı! Ece Seçkin sınırlarını aştı!
'Asansör İstanbul' ilk kez Mayıs'ta kapı açacak 'Asansör İstanbul' ilk kez Mayıs'ta kapı açacak