Gündem

Gündem Haberleri

KAYSO heyeti Kayseri Şeker’de


Gündem 19.06.2021 08:30:00 0
KAYSO heyeti Kayseri Şeker’de

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, Meclis Başkanı Abidin Özkaya ile KAYSO Yönetim Kurulu ve Meclis Başkanlık Divanı Üyeleri Kayseri Şeker’e gelerek, Başkan Hüseyin Akay’ı ziyaret ettiler. Ziyaret çerçevesinde Kayseri Şeker ARGE Merkezi’ni de gezen heyet, yerli tohum ıslah çalışmalarını ve deneme ekimi sahalarını yerinde inceledi.

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
Kayseri Şeker Göl Tesislerinde gerçekleşen ve Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyeleri ile Kayseri Şeker yöneticilerinin de hazır bulunduğu ziyarete KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, Başkan Yardımcıları Abdullah Oğuzbaş, Ahmet Gümüşçü, Meclis Başkanı Abidin Özkaya, Meclis Başkan Yardımcıları Mehmet İlgü, İlhan Baloğlu, Meclis Kâtip Üyesi Sedat Böyük ve yönetim kurulu üyeleri İbrahim Ezinç, Nuh Mehmet Akkaş, Ali Baktır ve Lütfi Çarşıbaşı katıldı.  

Ziyaretin Kayseri Şeker Göl Tesislerinde gerçekleşen bölümünde Kayseri Şeker Başkanı Hüseyin Akay ve KAYSO heyeti bir süre karşılıklı görüş alış verişinde bulunup, sektöre ve sanayileşmeye ilişkin fikir paylaşımında bulundu. Göl Tesislerinin ardından Kayseri Şeker ARGE Merkezine ait yerli tohum ıslah çalışmalarında kullanılan ekim sahalarını ziyaret eden KAYSO heyeti, yapılan çalışmalar ve tarımın geliştirilmesi için gösterilen gayretten dolayı Başkan Akay’a memnuniyetlerini iletti. Ardından ARGE Merkezindeki çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Büyüksimitci, Meclis Başkanı Abidin Özkaya ve Yönetim Kurulu Üyeleri, yürütülen çalışmalar hakkında ARGE Merkezi Müdürü Hülya Herdem ve çalışanlardan bilgiler aldı. 

“KAYSERİ ŞEKER’DEKİ ÇALIŞMALARI GÖRÜNCE MORAL BULDUK”  

Başkan Büyüksimitci, deneme sahalarında ekilen pancar tohumları ve kabak çekirdeği ile ilgili çalışmaları yerinde görmekten inanılmaz mutlu olduklarını belirterek, şunları söyledi. “Kayseri Şeker’i hem ARGE Merkezimizin açılışında, hem de daha sonrasında birkaç kez ziyaret etme imkânı bulmuştuk. Türkiye’de sayılı ARGE merkezlerinden bir tanesi ve örnek alınacak bir tesis burası. Burada hem deneme sahalarında ekilen pancar tohumları ve kabak çekirdeği ile ilgi çalışmaları yerinde gördük ve inanılmaz mutlu olduk. Türkiye adına çok önemli işler yapılacağı zaten belli bir durumda, zira burada 1 tanesi tescillenmiş ve 6 tane de patent başvurusu yapılmış çeşitli çalışmalar olduğunu öğrendik.” 

"KAPIMIZ VE GÖNLÜMÜZ HER ZAMAN SİZLERE AÇIKTIR"

Başkan Hüseyin Akay ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek,  Kayseri Sanayi Odası yöneticilerinden alınan fikir ve öneriler doğrultusunda, yollarına daha iyi bir şekilde ilerleme niyetlerinde olduğunu söylerken, "Kayseri Şeker ARGE Merkezi hem sektörde hem de Kayseri’de bir ilk olması münasebetiyle ayrı bir özellik arz ediyor. Bugün ise ilk olmasının yanı sıra yaptığı işler ve ortaya koyduğu başarılar ile de ayrı bir özellik arz etmeye başladı. Bizler de bu çalışmaları Sanayi Odamızın değerli yöneticileri ve değerli iş insanlarımız ile paylaşmak istedik. Bizim bu çalışmaları paylaşmamızdaki amaç, Kayseri Şeker’in yaptığı başarılı çalışmaları kamuoyuna anlatmak ve sunmak” dedi.


Yeşil Dönüşüm toplantısına sanayicilerden yoğun ilgi Yeşil Dönüşüm toplantısına sanayicilerden yoğun ilgi
Üniversite öğrencilerinden Mudanya'ya tarihi gezi Üniversite öğrencilerinden Mudanya'ya tarihi gezi
Vali Gökmen Çiçek Turizm Haftasını öğrencilerle kutladı Vali Gökmen Çiçek Turizm Haftasını öğrencilerle kutladı
A Milli Kadın Hentbol Takım'ın EURO 24'teki rakipleri belli oldu A Milli Kadın Hentbol Takım'ın EURO 24'teki rakipleri belli oldu
Isparta Belediyesi dalgıçları gölde temizlik çalışması yaptı Isparta Belediyesi dalgıçları gölde temizlik çalışması yaptı